Aave (AAVE) koers

Actuele koers Aave: 132,12
Prijs in bitcoin: Ƀ 0.00250594

Aave is een in Londen gevestigd bedrijf dat werd opgericht in september 2018. De oprichting gebeurde nadat het team achter het project een succesvolle ICO had uitgevoerd. De ICO werd uitgevoerd voor haar zogenaamde ETHLend-token waarvoor ze een bedrag ophaalde van 16,2 miljoen dollar. Groot was de verrassing echter toen Aave de keuze maakte om de ETHLend-token terug te trekken. Dit met als doel om zich op andere projecten te gaan richten. Het ging hierbij concreet om het Aave Protocol, de zogenaamde Flash Loans en Rate Switching. Aave heeft als belangrijkste doel voorop gesteld om een gedecentraliseerd alternatief te bieden voor gevestigde fintech bedrijven zoals bijvoorbeeld Paypal. Wil je graag meer te weten komen over Aave en over de Aave koers? Lees dan vooral snel verder. 

Strategische verschuiving 

In januari 2020 vond een uitermate belangrijke verandering plaats binnen het bedrijf Aave. Op dat ogenblik werd er namelijk voor gekozen om de overstap te maken van gedecentraliseerde P2P-kredietverstrekking naar een pool-based strategie. Dit heeft er voor gezorgd dat het Aave protocol tegenwoordig een open-source protocol is waarmee gebruikers over de mogelijkheid beschikken om hun eigen gedecentraliseerde geldmarkten aan te kunnen maken op de blockchain van Ethereum

Snel lenen met de Aave Flash Loans 

Het is duidelijk de bedoeling van Aave om zich op de meest efficiënte manier te kunnen onderscheiden ten opzichte van andere DeFi-spelers op de markt. Daarvoor beschikt ze nog over een ander product, namelijk de zogenaamde flash loans. Hierbij is het mogelijk voor gebruikers om een aangepast smart contract in te zetten om middelen van de reservepoel van Aave te lenen in één enkele transactie. Dit bovendien zonder dat er daarvoor een bepaalde zekerheid moet worden aangeboden. 

De voorwaarde die bij bovenstaande wordt gesteld is dat er liquiditeit dient te worden teruggestort naar de poel voordat de transactie is afgelopen. Werd de lening tegen dat ogenblik niet terugbetaald? Dan wordt de transactie teruggedraaid. Alle handelingen die op dat ogenblik zijn uitgevoerd worden dan per direct ongedaan gemaakt. 

Aave Rate Switching, een uniek selling point 

Nog een ander uniek selling point waar Aave over beschikt heeft te maken met de zogenaamde ‘Rate Switching’. Deze wordt sinds mei 2020 aangeboden en maakt het voor kredietnemers mogelijk om te wisselen tussen vaste en variabele rentevoeten. Het hoeft niet gezegd te worden dat dit van groot belang kan zijn binnen de toch behoorlijk volatiele gedecentraliseerde markt. Wanneer er sprake is van hoge(re) rentevoeten zal er door gebruikers wellicht worden gekozen voor de vaste optie. Is er sprake van een meer volatiele periode? Dan zal de voorkeur wellicht uitgaan naar de variabele optie. Zo kunnen de leenkosten immers op een efficiënte manier worden verlaagd.

Passief inkomen verdienen met Aave

Wanneer je de mogelijkheden van Aave wenst te benutten kan je dat doen door een bepaald krediet te storten. Zowel het storten van dat krediet als het innen van de gelden is een eenvoudig proces. voordat je hiermee kan beginnen dien je naar de website van Aave te gaan en moet je verbinding maken met een zogenaamde 3.0 wallet. Enkele voorbeelden van zo’n wallet zijn: 

  • Metamask; 
  • De Coinbase Wallet; 
  • Formatic; 

Wanneer je deze verbinding tot stand hebt gebracht moet je in eerste instantie Aave toegang verlenen tot het middel dat je beschikbaar wenst te stellen. Van zodra de transactie is verwerkt moet nog de rentevoet worden bevestigd. Is ook dit gebeurd? Dan kan je de koerswijzigingen meteen raadplegen in de Aave-app.

Welke coins worden er ondersteund door Aave?

De eigen token van Aave is de zogenaamde LEND-token. Nadat ETHLend in januari 2020 werd beëindigd werd er overgestapt op de gewone LEND-token. De token is gebaseerd op de zogenaamde ERC20-standaard. In de praktijk kan ze worden ingezet om tarieven op het protocol te verlagen. Bovendien is het zo dat er met behulp van de LEND-tokens eveneens kan worden gestemd. 

Op deze manier kunnen gebruikers dus met andere woorden voorstellen doen om het Aave protocol nog verder te verbeteren. Het spreekt voor zich dat dit de Aave waarde in de toekomst alleen maar ten goede kan komen. Inmiddels heeft het bedrijf er voor gekozen om haar LEND-token terug om te zetten, meer bepaald naar een echte AAVE-token. Hierbij werd de verhouding 100 LEND = 1 AAVE gehanteerd. 

De tokens die verder worden ondersteund door het Aave platform zijn voornamelijk stablecoins. In totaal is er op moment van schrijven sprake van een ondersteuning van 15 verschillende coins. Het gaat hierbij onder meer om namen zoals DAI, USDT, Binance USD, Ethereum, BAT, etc. Het is de verwachting dat er naar de toekomst toe uiteraard nog meer coins aan het platform zullen worden toegevoegd. Het toevoegen van extra coins kan de Aave koers uiteraard gaan beïnvloeden.

Conclusie; een fascinerend project met toekomstpotentieel

De Aave waarde heeft sinds haar lancering op de markt aanzienlijke bokkesprongen gemaakt. Dat is op zich niet erg. Sterker nog, eigenlijk is het zowat kenmerkend voor de hele cryptomarkt. We kunnen in principe alleen maar stellen dat het project van Aave over heel wat toekomstpotentieel beschikt. Reeds tegenwoordig beoogt ze eigenlijk de verwezenlijking van decentrale geldmarkten. Dit gezegd hebbende is het zo dat de onderliggende technologie van het Ethereum netwerk hiervoor eigenlijk (nog) niet voldoende is. In principe moet Ethereum 2.0 op dit vlak een uitweg bieden. 

Bovenstaande kaart eigenlijk ook meteen het belangrijkste pijnpunt aan voor wat de evolutie in de Aave koers betreft. De Aave waarde wordt op dit ogenblik nog sterk getemperd door de beperkingen van het onderliggende Ethereum netwerk. Van zodra dit probleem is opgelost ligt de weg eigenlijk voor dit project om een verdere groei te kunnen realiseren. Mocht het Ethereum 2.0 netwerk de verwachtingen niet weten in te lossen zal dat eveneens een directe impact hebben op de Aave prijs.