Binance Coin (BNB) koers

Actuele koers Binance Coin: 575,59
Prijs in bitcoin: Ƀ 0.00904845

Binance Coin is de officiële exchange token van één van ’s werelds bekendste cryptocurrency exchanges, namelijk Binance. De coin wordt afgekort als ‘BNB’ en was in eerste instantie een ERC-20 token die werd gebouwd op de Ethereum blockchain. De ICO voor de token werd gehouden in het jaar 2017. Op datzelfde moment vond ook de lancering van Binance plaats. Binnen een termijn van amper 6 maanden tijd slaagde Binance er in om uit te groeien tot één van ’s werelds grootste exchanges. Dit zorgt er voor dat ook haar eigen BNB-token op behoorlijk wat interesse en aandacht kan rekenen. 

Korting op transactiekosten met Binance Coin 

In eerste instantie is het zo dat je als houder van Binance Coin kan rekenen op (nog) lagere transactiekosten bij het platform van Binance. Sowieso is Binance reeds één van de meest voordelige brokers op de markt, maar het kan natuurlijk altijd nog beter. Door Binance Coin te kopen en ze vast te houden in je account op de exchange is het dan ook mogelijk om de transactiekosten nog meer te beperken. Tegelijkertijd kan je uiteraard ook profiteren van een mogelijke stijging van de Binance Coin koers. 

Je dient er wel rekening mee te houden dat het afwikkelen van je transactiekosten met BNB moet worden geactiveerd. Dat lijkt misschien een beetje een overbodige functie, maar dat is het niet. Er zijn namelijk ook heel wat investeerders in Binance Coin die sterk geloven in de toekomstige groei die deze coin nog kan realiseren. Omwille van die reden houden ze hun positie in BNB toch liever gewoon vast in plaats van de tokens te gebruiken voor het betalen van hun transactiekosten. Zou jij wel graag op deze manier van een korting willen kunnen genieten? Dan is dat mogelijk op de onderstaande manieren: 

  • 50% korting tijdens het eerste jaar; 
  • 25% korting tijdens het tweede jaar; 
  • 12,5% korting tijdens het derde jaar; 
  • 6,75% korting tijdens het vierde jaar.

Van zodra het vijfde jaar is aangebroken zal er dus geen korting meer worden toegekend wanneer je de transactiekosten afhandelt met Binance Coin. Op zich zou je dan kunnen vaststellen dat het niet langer interessant is om houder te zijn van Binance Coin. Toch is niets minder waar. De tijd dat Binance Coin uitsluitend voor de besparing op de transactiekosten kon worden gebruikt ligt dan ook reeds ver in het verleden. 

Verbranding van Binance Coin tokens

In eerste instantie ging ook Binance er vanuit dat de meeste van haar gebruikers investeerden in Binance Coin omwille van de lagere transactiekosten die ze er mee kunnen realiseren. Echter verdwijnt die korting dus na een periode van 5 jaar. Wat dan? Binance vindt het uiteraard erg belangrijk dat mensen geïnteresseerd blijven in haar token en dus ging ze op zoek naar enkele interessante oplossingen en nieuwe user cases. Beiden zijn inmiddels gevonden. Laat ons het in eerste instantie maar even hebben over de verbranding van de BNB-tokens. Deze zogenaamde “coin burn” vindt elk kwartaal plaats. 

Deze coin burn zorgt er voor dat er uiteindelijk maar liefst 100.000.000 BNB coins zullen worden vernietigd. Dit komt overeen met een slordige 50 procent van de totale hoeveelheid aan BNB-tokens die ooit in circulatie kan zijn. Hoeveel tokens er precies vernietigd zullen worden is altijd afhankelijk van het gerealiseerde handelsvolume in het voorbije kwartaal. Hoe dan ook zorgt een dergelijke burn voor toenemende schaarste waardoor de de Binance Coin koers er doorgaans een positieve invloed door ervaart.

Binance Earn 

De BNB-token beschikt tegenwoordig over veel meer user cases dan in eerste instantie het geval was. Een potentieel interessante mogelijkheid om naar te kijken voor een groot aantal Binance-gebruikers heeft betrekking tot het Binance Earn onderdeel. Binnen dit onderdeel van de exchange is het namelijk mogelijk om bepaalde coins te staken. Door het staken van jouw coins kan je in principe zo goed als risicoloos extra tokens verdienen. Hoeveel je precies kan staken en hoe snel die bedragen uiteindelijk zullen oplopen is natuurlijk volledig afhankelijk van de waarde waarvoor je gaat staken. In ieder geval, zowel BNB-tokens als de stablecoin van Binance, namelijk BUSD kunnen hiervoor worden aangewend. 

Wat zijn de voordelen van Binance Coin precies? 

Sinds haar lancering is de interesse in Binance Coin vanuit crypto-investeerders aanzienlijk toegenomen. De exchange doet dan ook heel veel dingen gewoon bijzonder goed. Als investeer in BNB kan je dan ook rekenen op menig aantal interessante voordelen. Niet alleen is er de eerste korting die je de eerste jaren kan ontvangen op de transactiekosten. Daarnaast is het ook mogelijk om extra vermogen te verdienen met deze token. Hoe dan ook, wij hebben nog enkele extra belangrijke voordelen van Binance Coin voor je op een rijtje gezet.

  • Binance Coin maakt het mogelijk om transacties ongelofelijk snel uit te voeren; 
  • Als houder van de token kan je aanspraak maken op een handelskorting voor 5 jaar; 
  • De coin burn zorgt er voor dat BNB-tokens alleen maar schaarser zullen worden;
  • Met de Binance Earn mogelijkheden kan je extra vermogen realiseren met BNB; 

Sinds de lancering van Binance Coin kan er worden vastgesteld dat de Binance Coin prijs reeds behoorlijk is opgelopen. De nieuw geïntroduceerde user cases en de coin burn elk kwartaal liggen daar beslist mee van aan de basis. Naarmate Binance als exchange verder blijft groeien is de kans dan ook vrij aanzienlijk dat ook de waarde alleen maar verder zal toenemen.