Bitcoin kopen met iDeal

Bitcoins kopen? Op deze pagina vind je meer informatie over waar je bitcoins kan kopen, waar je ze veilig op kan slaan en waar je met de bitcoin kan handelen.

De makkelijkste manier om aan de bitcoin te komen, is door een bitcoin kopen met iDeal. Hiervoor kan je terecht bij bijvoorbeeld Bitvavo (Nederlands, ook met iDeal) of Coinbase (Amerikaans). Overigens hoef je geen hele bitcoin te kopen. De bitcoin kan je ook bestellen in kleinere aantallen (bijvoorbeeld 0.01 bitcoin kopen, of 0.001 bitcoin kopen).

Meer informatie over de actuele euro koers en prijs van de bitcoin? Bekijk dan de bitcoin koers pagina.

Bitcoin wallet aanmaken

Als je bitcoins wilt kopen, dan dien je eerste een zogenaamde wallet te hebben. Dit is in feite het rekeningnummer waar je de gekochte bitcoins naartoe stuurt. Op onze wallet pagina (deze link) vind je veel meer informatie over de verschillende wallets. Mocht je al over een wallet beschikken, dan kan je door naar de volgende stap. Mocht je nog geen wallet hebben, dan kan je die ook krijgen bij een exchange, bijvoorbeeld bij Bitvavo.

Er valt ook wat te zeggen voor het in eigen beheer hebben van de bitcoins die je hebt gekocht, dus met een eigen wallet. Hieronder een tutorial video voor het aanmaken van een bitcoin wallet via een platform als Exodus. Er zijn ook nog andere wallets, zie daarvoor de wallet pagina.

Bij de meeste wallets krijg je uiteindelijk twee soorten lange codes te zien. Een daarvan is je wallet adres. Zie dat als je rekeningnummer. Het is niet erg om die met mensen te delen, zo kunnen ze bijvoorbeeld bitcoins naar je sturen. Je private key (of wachtwoord) dien je wel voor jezelf te houden.

Een online wallet is niet de meest veilige manier van opslaan. Hoewel redelijk veilig, kan het altijd veiliger. Bijvoorbeeld via een hardware wallet. De Ledger Nano S en de Trezor zijn twee hardware wallets die veel gebruikt worden hiervoor, en kosten je zo’n 70-80 euro.

Als je wilt gaan handelen met de bitcoin, bijvoorbeeld om andere crypto’s te kopen, dan kan je er ook voor kiezen om (een gedeelte van) de bitcoin naar de exchange te sturen. Meer over de exchanges vind je via deze link.

Bitcoins kopen in Nederland

Als je eenmaal over een wallet beschikt, dan kan je een bitcoin kopen (of een gedeelte van de bitcoin). Dit kan je bijvoorbeeld doen bij het Nederlandse Bitvavo (daar kan je via iDeal de bitcoins kopen). Een andere mogelijkheid is Coinbase (en krijg $10 gratis bij bestelling van $100 of meer). Zoals eerder vermeld hoef je niet een geheel aantal van de bitcoin te kopen. Je kan bijvoorbeeld ook 0.00854 bitcoins kopen (om maar een voorbeeld te noemen). Of gewoon invullen dat je voor bijvoorbeeld 200, 1000 of 10.000 euro wilt bestellen, en dan wordt er voor je berekend hoeveel bitcoins dat zijn. Als je de actuele prijs van de bitcoin wilt weten, kan je even kijken op de BTC koers pagina.

Als je al over een andere cryptocurrency beschikt, en daarvan graag bitcoin wilt kopen, is dat ook mogelijk. In dat geval kan je deze via een exchange omruilen voor bitcoins.

Waar kan ik bitcoins kopen?

Samenvattend, bij onderstaande aanbieders kan je direct een bitcoin kopen (of verkopen, ook via iDeal). Je kan ze kopen met euro of dollar:

  • Bitvavo (handig met iDeal en erg goedkoop)
  • Litebit (ook met iDeal, wel wat duurder)
  • Coinbase (krijg €8 extra bij aankoop van €83 of meer)
  • Binance (grootste exchange ter wereld)

Zorg in ieder geval dat je over een wallet beschikt, zodat je de gekochte bitcoins ergens veilig op kan slaan! Hoewel de exchanges ook wallets aanbieden, dus je zou het ook daar kunnen laten staan.

Bij de aanbieders zie je de naam Bitcoin en waarschijnlijk ook andere munten met iets van de naam Bitcoin erin. Als je de ‘juiste’ bitcoin wilt hebben, moet je de BTC optie kiezen. BTC kopen is bitcoin kopen.

Uiteraard zijn er nog vele andere manieren om bitcoin te kopen. Bovenstaande opties zijn in ieder geval erg veilig en behoren waarschijnlijk tot de goedkoopste manier.

Waarom zou ik Bitcoin kopen?

Het is goed om je in de technologie achter Bitcoin te verdiepen voordat je besluit bitcoins te kopen. Dan weet je namelijk beter waar je het voor doet, wat de waarde is en wat de waarde kan worden. Daarvoor is het vooral goed om naar de Blockchain technologie te kijken die iets als bitcoin mogelijk maakt.

Bitcoin kan gezien worden als het nieuwe goud in het digitale tijdperk, daar komt het uiteindelijk op neer. Dat is ook de reden dat steeds meer mensen besluiten om bitcoin te kopen. Het grote punt van btc is dat het decentraal is, in tegenstelling zoals we ons monetaire systeem tot heden altijd gekend hebben (centraal). Het is decentraal omdat er niet 1 organisatie/persoon is die alles controleert, maar dat doet de community. Door de wiskundige en cryptografische achtergrond is het ook niet mogelijk om bitcoin te vervalsen. Iets wat bijvoorbeeld wel gebeurt met regulier geld (fiat) of wat men probeert met goud.

Een van de grootste redenen verder van mensen om BTC te kopen, is omdat het een schaars goed is. Er komen maximaal 21 miljoen bitcoins op de markt. Zie ook: hoeveel bitcoins zijn er?

Het kan niet bijgemaakt of bijgeprint worden, wat we wel massaal doen met regulier geld. Dit krijgt daardoor steeds minder waarde. Zo lang de vraag naar iets als bitcoin blijft stijgen en het aanbod blijft gelijk (maximaal 21 miljoen, wat ook echt niet meer kan worden) stijgt in theorie de prijs. Daarom kopen veel mensen bitcoin.