Bitcoins kopen

Bitcoins kopen? Op deze pagina vind je meer informatie over waar je bitcoins kan kopen, waar je ze veilig op kan slaan en waar je met de bitcoin kan handelen. De makkelijkste manier om aan de bitcoin te komen, is door een bitcoin kopen met iDeal. Hiervoor kan je terecht bij bijvoorbeeld Bitvavo (Nederlands, ook met iDeal) of Coinbase (Amerikaans). Overigens hoef je geen hele bitcoin te kopen. De bitcoin kan je ook bestellen in kleinere aantallen (bijvoorbeeld 0.01).

Meer informatie over de actuele koers en prijs van de bitcoin? Bekijk dan de bitcoin koers pagina.

Bitcoin wallet aanmaken

Als je bitcoins wilt kopen, dan dien je eerste een zogenaamde wallet te hebben. Dit is in feite het rekeningnummer waar je de gekochte bitcoins naartoe stuurt. Op onze wallet pagina (deze link) vind je veel meer informatie over de verschillende wallets. Mocht je al over een wallet beschikken, dan kan je door naar de volgende stap. Mocht je nog geen wallet hebben, dan dien je die (gratis) aan te maken. Dit kan bijvoorbeeld op Blockchain.info.

Hieronder een tutorial video voor het aanmaken van een bitcoin wallet via Blockchain.info.

Bij de meeste wallets krijg je uiteindelijk twee soorten lange codes te zien. Een daarvan is je wallet adres. Zie dat als je rekeningnummer. Het is niet erg om die met mensen te delen, zo kunnen ze bijvoorbeeld bitcoins naar je sturen. Je private key (of wachtwoord) dien je wel voor jezelf te houden.

Een online wallet zoals die van Blockchain.info is niet de meest veilige manier van opslaan. Hoewel redelijk veilig, kan het altijd veiliger. Bijvoorbeeld via een hardware wallet. De Ledger Nano S en de Trezor zijn twee hardware wallets die veel gebruikt worden hiervoor, en kosten je zo’n 70-80 euro.

Als je wilt gaan handelen met de bitcoin, bijvoorbeeld om andere crypto’s te kopen, dan kan je er ook voor kiezen om (een gedeelte van) de bitcoin naar de exchange te sturen. Meer over de exchanges vind je via deze link.

Bitcoins kopen

Als je eenmaal over een wallet beschikt, dan kan je een bitcoin kopen (of een gedeelte van de bitcoin). Dit kan je bijvoorbeeld doen bij het Nederlandse Litebit of Bitonic (daar kan je via iDeal de bitcoins kopen). Een andere mogelijkheid is Coinbase (en krijg $10 gratis bij bestelling van $100 of meer). Zoals eerder vermeld hoef je niet een geheel aantal van de bitcoin te kopen. Je kan bijvoorbeeld ook 0.00854 bitcoins kopen. Of gewoon invullen dat je voor bijvoorbeeld 200 euro wilt bestellen, en dan wordt er voor je berekend hoeveel bitcoins dat zijn. Als je de actuele prijs van de bitcoin wilt weten, kan je even kijken op de BTC koers pagina.

Als je al over een andere cryptocurrency beschikt, en daarvan graag bitcoin wilt kopen, is dat ook mogelijk. In dat geval kan je deze via een exchange omruilen voor bitcoins.

Waar kan ik bitcoins kopen?

Samenvattend, bij onderstaande aanbieders kan je direct een bitcoin kopen (of verkopen, ook via iDeal):

  • Bitvavo (handig met iDeal)
  • Coinbase (krijg $10 extra bij aankoop van $100 of meer)

Zorg in ieder geval dat je over een wallet beschikt, zodat je de gekochte bitcoins ergens veilig op kan slaan!