Beste Bitcoin brokers, snel & veilig

Wil je beginnen met het kopen van Bitcoins, maar weet je niet helemaal hoe je moet starten? Geen zorgen, daar hebben meer mensen last van. Bitcoin is (nog) niet op een reguliere manier te kopen zoals je spullen in de supermarkt kan kopen. Om bitcoin te kopen heb je een broker nodig waarbij je de munt kan kopen of verkopen (en ermee kan handelen).

Wij van Cryptocoinkoers.nl hebben al meerdere jaren ervaringen met het kopen en verkopen van cryptovaluta zoals de bitcoin, en hebben we dus diverse goede Bitcoin brokers kunnen vinden. In het overzicht op deze pagina vind je de beste bitcoin brokers in Nederland.

Wat is een Bitcoin broker eigenlijk?

Misschien is het eerst nog even goed om op de hoogte gebracht te worden wat een Bitcoin broker nou precies is en wat het doet.

Een broker wordt als tussenpersoon gezien voor het kopen en verkopen van producten. Om te handelen in aandelen heb je bijvoorbeeld een broker nodig. Datzelfde geldt dus ook voor bitcoin en andere cryptocurrency (zoals ethereum, mocht je die willen kopen).

Bij een broker kan je dus je crypto kopen en verkopen. Heel simpel eigenlijk.

Beste crypto brokers in Nederland

Hier zie je de top 4 brokers in Nederland voor het kopen van cryptocurrency. De lijst is gebaseerd op onder anderen betrouwbaarheid, kosten, gemak en ervaringen van gebruikers.

1. Bitvavo

Op de eerste plek het Nederlandse Bitvavo. Het is niet enkel een broker, maar kan ook als exchange gebruikt worden. Het heeft daardoor erg lage kosten (maximaal 0.25%). Als je begint bij Bitvavo krijg je 1000 euro gratis transactiekosten. Ideaal om te beginnen met crypto dus.

Verder heeft het ook als groot voordeel dat je er met iDeal kan betalen, iets wat wij als Nederlanders graag doen (maar daarbuiten niet). Daarnaast zijn er wallets waar je je munten veilig kan plaatsen, en mogelijkheden om hoge rentes (tot wel 10%) te krijgen als je je munten staket.

Bij Bitvavo koop je niet alleen bitcoin, maar ook talloze andere munten.

Maak hier een gratis account aan bij Bitvavo.

2. Litebit

Een andere grote aanbieder van cryptomunten in Nederland is Litebit. Bij dit bedrijf kan je ook makkelijk met iDeal betalen, en heb je ook de keuze uit een hoop verschillende munten om te kopen.

De kosten van Litebit liggen echter wel wat hoger (zo’n 2% transactiekosten), waardoor het misschien minder interessant is om ernaar te kijken. Maar ze hebben wel diverse munten die je niet bij Bitvavo vindt, dus een kijkje waard.

Maak hier een gratis account aan bij Litebit.

3. Coinbase

Coinbase is de internationale plek voor mensen om cryptocurrency te kopen. Het is een van de eerste brokers op de markt waar het kon, en is uitgegroeid tot een gigantisch groot bedrijf.

Het aanbod op Coinbase is wat minder, maar de munten die je er vindt zijn allemaal erg goed. Ze worden uitvoerig getest, en je komt er met een munt dus niet zomaar bij.

4. Binance

Als laatste in het rijtje nog de crypto exchange Binance. Weliswaar geen broker dus, maar een exchange.

Binance is de grootste exchange voor crypto in de wereld, en heeft ook het grootste aanbod aan munten. Zo kan je die pareltjes vinden die je anders misschien nooit zou vinden of zou kunnen kopen.

Maak hier een gratis account aan bij Binance.

Lees ook: Welke crypto moet ik kopen?

Conclusie beste Bitcoin brokers

Uiteindelijk gaat het erom dat je een broker kiest die je kan vertrouwen. De brokers in bovenstaand rijtje passen in ieder geval daarbij. De Nederlandse bedrijven hebben een KvK inschrijving en allemaal hebben ze door de jaren heen een uitstekende reputatie op weten te bouwen.

Waar je uiteindelijk ook besluit om je crypto te kopen, let wel goed op de kosten. Als je veel kosten maakt met het handelen, gaat dat immers ten koste van je rendement, en dat zou zonde zijn.

Plaats een reactie