Beste cryptomunten voor de lange termijn

Cryptomunten staan tegenwoordig bekend om investeringen waarmee het mogelijk is om veel geld mee te verdienen. Zeker als je voldoende op tijd in weet te stappen, wat waarschijnlijk wel het belangrijkste is. Zo zie je ook diverse crypto’s hard stijgen om vervolgens nog harder te dalen en nooit meer op het oude niveau terugkomen.

Het is daarom zaak om de beste cryptomunten te vinden voor de lange termijn, zodat je daar eigenlijk zonder zorgen in kan beleggen en je er niet elke dag mee bezig hoeft te zijn en je zorgen hoeft te maken dat het allemaal in elkaar zakt.

Zeker als je iemand bent die gelooft in de lange termijn van de crypto/blockchain technologie. Dan ben je waarschijnlijk ook wel op zoek naar cryptomunten voor de lange termijn om in te investeren. Dit artikel zal in het teken daarvan staan, en geeft je een overzicht van crypto’s die je zou kunnen overwegen voor de lange termijn.

Tip: Kijk naar crypto’s die al langer bestaan

Als je op zoek bent naar ‘zekerheden’, voor zover die bestaan in de cryptowereld, is de beste tip die je kan krijgen waarschijnlijk om te kijken naar de munten die al langer bestaan. Die als het ware de test of time al hebben doorstaan.

Dagelijks komen er nieuwe cryptovaluta’s op de markt. Die allemaal beweren het volgende wonderproduct te zijn. Uiteraard kan het zo zijn dat er een parel tussen zit, maar het zal lastig zijn om die daadwerkelijk te vinden. Crypto’s die zichzelf al bewezen hebben, en vaak ook al hoger gewaardeerd worden, zijn in het geval voor een lange termijn investering daarom misschien wel interessanter om te bekijken.

Om te zien of cryptomunten al lang bestaan, kan je natuurlijk hun koers kijken op de koerspagina van deze site. Wat je ook kan doen, is een historische snapshot van de top 10 munten bekijken op bijvoorbeeld CoinMarketCap. Zoals je hieronder ziet van 10 september 2017. Zitten veel bekende namen tussen die je hedendaags ook nog ziet, maar ook crypto’s die al uit de top 10 zijn.

Uiteindelijk blijft het dus een lastig verhaal om de winnaars van de toekomst te voorspellen. Waar je wel meer zekerheid in kan hebben, is dat de top 10 van vandaag waarschijnlijk een ‘veiligere’ investering is dan de rest van de top 100. Dat gezegd hebbende, zie hieronder onze lijst van de beste cryptomunten voor een lange termijn investering.

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin is natuurlijk zo’n munt die de test der tijd heeft volstaan. Het is de eerste echte cryptomunt zoals we die kennen, en heeft daardoor de naamsbekendheid en het first mover advantage. Hoewel zo’n first mover advantage in principe niet heel veel hoeft te zeggen (wie gebruikt er immers nog MySpace in plaats van Facebook), lijkt het in het geval van crypto wel veel te zeggen.

Dit komt omdat de wereld crypto direct associeert met Bitcoin, de Blockchain technologie vanuit de Bitcoin wereld komt en omdat er veel developers actief bezig zijn met de ontwikkeling van Bitcoin.

Het is daarom een crypto die in eerste instantie altijd interessant is om naar te kijken. Uiteindelijk is het natuurlijk nog maar de vraag of het blijft stijgen in prijs. Maar als deze technologie meer geaccepteerd wordt in het dagelijks leven, lijkt dat onvermijdelijk.

2. Ethereum (ETH)

Een tweede cryptomunt die al een eeuwigheid lijkt mee te gaan, is Ethereum. Ethereum is uniek in het feit dat ze de eerste waren die het mogelijk maakte om decentrale apps te bouwen. Dit zijn applicaties bovenop het decentrale netwerk van Ethereum.

Waarschijnlijk heb je bijvoorbeeld wel eens van Decentralised Finance (DeFi) of iets als NFT’s gehoord. Allemaal dingen die voornamelijk op het platform van Ethereum draaien. Ethereum maakt het dus mogelijk om bovenop hun veilige netwerk je eigen apps te maken. Ook diverse cryptomunten maken gebruik van het netwerk van Ethereum.

Uiteindelijk zijn er ook diverse andere crypto’s die proberen wat Ethereum probeert, wat neerkomt op het creëren van een smart chain. Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld Cardano. Ethereum heeft als grote voordeel nog wel dat het een first mover advantage heeft.

3. Chainlink (LINK)

Chainlink is een crypto met ook een heel eigen use-case, ze doen iets unieks in de markt wat erg geprezen wordt aan de stand van de koers te zien.

Chainlink heeft namelijk als doel om diverse netwerken met elkaar te laten verbinden. Dat kunnen blockchain netwerken zijn (bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum), maar ook zeker daarbuiten. Dus het verbinden van bestaande netwerken (denk aan betaalnetwerken van bijvoorbeeld Visa, systemen van Salesforce of andere APIs) aan elkaar en met de blockchain wereld.

Hierdoor kan je dus data uit de wereld zoals we die nu kennen bij wijze van spreke importeren naar de crypto wereld, om ze daar vervolgens te gebruiken. Dit doen ze door middel van hun decentrale oracles.

4. Polkadot (DOT)

Polkadot is een van de vele munten die af en toe genoemd worden in combinatie met de woorden ‘Ethereum-killer’, omdat mensen denken en/of hopen dat het ooit Ethereum van de troon zal stoten.

Polkadot is opgericht door Gavin Wood, een van de mede-oprichters van Ethereum, en weet dus wel waar die het over heeft met betrekking tot crypto.

Polkadot is uniek in het feit dat ze zogenaamde parachains aanbieden op hun blockchain. Deze parachains kan je een heel specifiek doel geven waarom ze bestaan. Bijvoorbeeld voor het uitlezen of opslaan van hele specifieke data. Hierdoor blijven ze snel en efficient.

Om toch ook nog veel volume aan te kunnen, kunnen al deze parachains draaien op het standaard netwerk van Polkadot. Daarnaast kunnen gebruikers diverse parachains met elkaar combineren op een veilige manier, om zo meer te kunnen doen met de verschillende soorten informatie die elke parachain biedt.

Andere netwerken kunnen ook parachains aanmaken, waardoor het Polkadot netwerk ook kan communiceren met andere netwerken (zoals Zcash bijvoorbeeld heeft gedaan).

5. VeChain (VET)

VeChain is een crypto project die erg in trek lijkt onder Nederlandse crypto investeerders. Het is in eerste instantie opgericht op om binnen de supply chain een blockchain oplossing te hebben om namaak artikelen tegen te gaan. De oprichter, Sunny Lu, was een hoge pief bij Louis Vuitton China, en had daar veelvuldig te maken met namaak artikelen. Uiteindelijk kwam hij terecht bij de blockchain technologie, en wist dat dit een oplossing zou zijn voor de supply chain.

Naast het probleem van namaakartikelen kan je bijvoorbeeld ook zien waar de groente en fruit uit de supermarkt vandaan komen, en wat daar onderweg allemaal mee gebeurd is.

Ondertussen is VeChain meer dan alleen een crypto voor de supply chain, al is dat nog steeds wel een van hun sterke punten. Daarnaast heeft VeChain al diverse real life samenwerkingen met grote bedrijven, waaronder: BMW, Walmart China, Renault en H&M.

Crypto’s kopen

Misschien heb je al een plek waar je je altcoins koopt, misschien ook niet. Voor Nederlanders is het erg interessant om dit bij Bitvavo te doen. Een Nederlandse aanbieder met ontzettend lage transactiekosten en een heel overzichtelijke interface.

Plaats een reactie