Beste Binance alternatief in Nederland

Op zoek naar een Binance alternatief in Nederland? Waar je makkelijk met iDeal kan betalen (of met bankoverschrijving) en ook gewoon lage kosten hebt om mee te handelen. Dan zit je hier goed. In dit artikel zal ik je namelijk wat meer vertellen over een mooie Binance alternatief (een Nederlandse zelfs!).

Voor Nederlanders wordt het steeds lastiger om gebruik te maken van Binance. Dit doordat het wat moeilijkheden heeft met de verschillende overheden en de regels in Nederland. Zo is betalen via iDeal in juni 2021 uitgeschakeld, en iets later ook de overschrijvingen. Uitbetalen wordt daarmee ook een stuk lastiger.

Een mooi Nederlands alternatief voor Binance is het in Amsterdam gevestigde Bitvavo.

Update augustus 2021: DNB waarschuwt (illegaal) Binance.

Beste Binance exchange alternatieven

Voor Nederlandse is het beste alternatief voor Binance waarschijnlijk de Bitvavo exchange. Bitvavo is namelijk geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en wil graag voldoen aan de strenge eisen die de toezichthouders in Nederland en Europa stellen.

Bovendien is het de goedkoopste broker in Nederland voor het handelen in crypto’s. De (transactie)kosten zijn maximaal 0,25% van wat je verhandelt. Waar vele Nederlandse brokers nog wel eens richting of over de 1% gaan.

Sinds tijden heeft Bitvavo ook een leuke actie, waarbij je de eerste 7 dagen zonder transactiekosten kan handelen (tot 1000 euro). Ideaal dus om het platform eens te leren kennen.

Bitvavo vs Binance voordelen

Uiteindelijk zullen beide platforms zo hun voordelen hebben, dus hieronder maar eens een samenvatting van de voordelen per exchange.

Voordelen Binance:

  • Grootste internationale exchange
  • Laagste kosten (0,1%)
  • Hoog handelsvolume en veel transacties mogelijk
  • Veel verschillende crypto’s

Voordelen Bitvavo:

  • Geregistreerd bij DNB
  • Veel crypto’s (wel minder dan Binance vooralsnog)
  • Nederlands bedrijf
  • Klantenservice bereikbaar in het Nederlands

Conclusie

Uiteindelijk is het natuurlijk geheel aan jezelf waar je besluit je Bitcoin te kopen. Onthoud wel goed dat Binance al vele malen negatief in het nieuws is geweest met betrekking tot de reguleringen in diverse landen. Een exchange zoals Bitvavo doet dat helemaal anders, en werkt eerder samen met de toezichthouders.

Ook handig, bij Bitvavo kan je wel gewoon met iDeal of bankoverschrijving betalen (of Bancontact voor de Belgen onder ons).

Het grootste nadeel van Bitvavo ten opzichte van Binance, is dat het aanbod van cryptomunten wat minder is. Maar de meeste crypto’s kan je er wel op vinden, alle bekende in ieder geval. Daarnaast zijn ze erg hard bezig om nieuwe munten en tokens toe te voegen op het platform.

Plaats een reactie