Binance stopt met iDEAL en SEPA betalingen

Binance heeft een stop gezet op betalingen met iDEAL sinds 18 juni 2021. Een paar weken later schortte het bedrijf ook betalingen middels SEPA overboekingen op. Volgens Binance zijn deze maatregelen tijdelijk, maar lijken misschien toch wat langer te gaan duren. Ze laten weten dat het buiten de macht van Binance ligt. Hoe ga je daar als crypto belegger mee om?

Makkelijk Bitcoin en andere cryptovaluta kan je ook via Bitvavo kopen, met iDEAL en SEPA overboeking. Geen handelskosten tot de eerste 1.000 euro.

Waarom stopt Binance iDEAL betalingen?

Het is niet helemaal duidelijk waarom Binance moet stoppen met het accepteren van iDEAL betalingen. De Nederlandse tak van het bedrijf kon ons hier ook geen eenduidig antwoord op geven.

Als je dan zelf wat gaat kijken, zal het waarschijnlijk te maken hebben met de regelgeving in Europa en Nederland rondom cryptovaluta. In Nederland moeten bedrijven zich bijvoorbeeld registreren bij De Nederlandsche Bank om actief te zijn binnen de cryptohandel in Nederland. Binance is dat niet.

Andere Nederlandse aanbieders (bijvoorbeeld Bitvavo, LiteBit, Bitcoinmeester) zijn wel aangemeld en geregistreerd bij DNB. Dat kan je hier vinden.

In augusts kwam DNB ook met een waarschuwing richting Binance, dat Binance in strijd handelt met diverse regelgeving in Nederland en eigenlijk illegaal bezig is in Nederland. Het feit dat Binance iDEAL betalingen geschort waren, kan hier natuurlijk ook mee te maken hebben.

Alternatief voor Binance iDEAL betalingen

Er bestaan gelukkig nog wel een aantal alternatieven voor Binance die je kan gebruiken om wel gewoon betalingen te kunnen doen, waardoor je crypto kan blijven kopen.

  • Allereerst kan je bij Binance ook nog betalen met een creditcard. Hoewel weinig mensen die in Nederland gebruiken, is het wel een optie.
  • Je kan ook kiezen voor een andere exchange, eentje die wel voldoet aan de Nederlandse regelgeving. Bijvoorbeeld Bitvavo (met de laagste kosten in Nederland). Vervolgens kan je je crypto vanuit daar overboeken naar Binance, als je echt graag daar je crypto hebt.
  • Afwachten totdat de iDEAL/SEPA betalingen wel weer kunnen, al is het maar gissen of en wanneer dit gebeurt.

Wanneer zijn iDEAL/SEPA betalingen bij Binance weer mogelijk?

Het is nog onbekend of en wanneer Binance weer betalingen middels iDEAL of overboekingen kan accepteren. Het bedrijf kondigde aan dat de maatregelen tijdelijk zijn, maar kan geen tijdsindicatie geven.

Het feit dat Binance steeds meer te maken heeft met reguleringen wereldwijd (denk aan de DNB in Nederland, maar ook in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten) en daar moeite mee heeft, moet nog blijken of het zomaar de betalingen weer kan accepteren.

Vooralsnog zouden we onze lezers aanraden om eens bij Bitvavo te kijken. Groot voordeel is hierbij ook dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor stortingen via iDEAL.

Plaats een reactie