Binance uitleg: hoe werkt Binance?

Als je crypto wilt kopen of verkopen, kom je al snel uit bij Binance. Maar wat is Binance precies? Hoe werkt het, en kan je er zelf ook makkelijk mee handelen? In dit artikel meer over Binance met een heldere uitleg over wat het is en hoe je het platform van Binance kan gebruiken.

Wat is Binance?

Binance is de grootste crypto exchange als je kijkt naar het handelsvolume op het platform. Daarnaast vind je er ontzettend veel verschillende cryptomunten en tokens, wat ook meehelpt aan de populariteit van het platform.

Binance is tegenwoordig veel meer dan een exchange waar je diverse cryptomunten voor elkaar kan ruilen. Zo kan je er ook rente verdienen op je munten, handelen met een hefboom, financieren van zogenaamde crypto pools, en diverse andere dingen mee doen. Of gewoon je munten op bewaren als een soort wallet, hoewel dit niet aan te raden is natuurlijk.

Voor beginners en gevorderden is Binance een platform wat je kan gebruiken. Beginners kunnen makkelijk gebruik maken van het platform, terwijl ervaren traders ook diverse tools tot hun beschikking hebben.

Binance is opgericht in 2017, en in de jaren erna al snel doorgegroeid naar grootste exchange. Wel heeft het een paar kanttekeningen, zo kijken diverse toezichthouders met een schuin oog naar de praktijken van de exchange (onder anderen in Amerika, Engeland en in Nederland). Als je dat maar niks vindt, kan je eens kijken bij Binance alternatieven.

Hoe maak je een account aan?

Het aanmaken van een account is redelijk eenvoudig, net zoals je dat gewend bent op alle andere sites eigenlijk. Volg hiervoor het volgende stappenplan:

Vervolgens zal je per mail een bevestiging van je inschrijving krijgen, en dien je je mailadres te verifiëren. Als je dit gedaan hebt, kan je inloggen via de site en je account verder bekijken.

Hoe crypto kopen via Binance?

Via Binance kan je op diverse manieren geld storten om daar vervolgens crypto’s mee te kopen (bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum). Helaas is het momenteel (juni 2021) niet meer mogelijk om met iDEAL te betalen of met een overschrijving.

Een goed alternatief hiervoor is om bij Bitvavo te kijken (een Nederlandse crypto exchange).

Mocht je nog op de andere manieren kunnen betalen, dan kan dat natuurlijk ook nog. Daarnaast kan je ook crypto’s kopen op Binance als je al bijvoorbeeld iets van Bitcoin hebt. Die kan je versturen naar je wallet op Binance om daar vervolgens mee te handelen. Daarover in het volgende stukje meer.

Crypto storten op Binance

Een andere manier om te handelen op Binance, is door crypto te storten op je Binance wallet. Dit kan je doen als je ergens anders de crypto koopt. Volg hiervoor onderstaand stappenplan:

 • Zorg dat je ergens Bitcoin koopt (bijvoorbeeld via Bitvavo met iDeal).
 • Kijk in je Binance account wat je wallet is (Navigeer naar ‘Wallet -> Overview -> Deposit -> Crypto Deposit‘)
 • Kies hier de munt die je wilt versturen en over welk netwerk je dit wil doen
 • Volg de instructies van Binance
 • Kopieer het adres (Address)
 • Volg vervolgens de instructies van Bitvavo, als je daar de Bitcoin hebt staan
 • Als het goed is kan je nu je Bitcoin versturen van Bitvavo naar Binance.

Als je eenmaal Bitcoin op Binance hebt staan, kan je dit verhandelen voor allerlei andere crypto’s. Zo kan je Ethereum kopen, maar ook munten als Cardano, Polkadot of iets geheel anders.

Binance exchange uitleg

Wat Binance uiteindelijk vooral interessant maakt, is het exchange gedeelte. Hier kan je handelen in talloze verschillende crypto’s. Op die manier zou je dus ook de pareltjes van de toekomst kunnen kopen, en eens iets anders dan enkel BTC of ETH (hoewel dat voor vele mensen ook al genoeg zal zijn).

Hiervoor navigeer je naar ‘Markets -> Spot Markets‘ en daar kan je een markt kiezen om in te handelen. Voor het gemak zie je hieronder als voorbeeld de Ethereum/Bitcoin markt. Maar er zijn er nog honderden meer dan dat.

Daar is het mogelijk om te zien hoe er de afgelopen tijd gehandeld is, hoe de prijs ten opzichte van elkaar is veranderd en kan je onderin ook zelf je eigen order plaatsen om iets te kopen.

Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn, dan is het waarschijnlijk goed om zelf eens even te kijken. Dat werkt vaak veel beter dan zo’n korte uitleg. Registreer je dus bij Binance, en neem een kijkje.

Cryptocurrency vanuit Binance versturen

Op een gegeven moment wil je misschien wel je crypto van de Binance exchange afhalen, want dat kan wel eens veiliger zijn. Het is daarvoor noodzakelijk dat je je crypto vanuit Binance verstuurt.

Dit gaat ongeveer op dezelfde manier als je dat je crypto op Binance ontvangt, maar dan net andersom. Volg hiervoor het volgende stappenplan:

 • Kijk in je Binance account bij je wallet (Navigeer naar ‘Wallet -> Overview -> Withdraw -> Crypto Deposit‘)
 • Klik hier de munt die je wilt versturen vanuit Binance en het netwerk.
 • Geef hier het adres aan waar je het naartoe wilt sturen (bijvoorbeeld van je eigen hardware wallet)
 • Bevestig het, en het opnemen van je crypto is klaar

Best wel makkelijk op die manier. Overigens hoef je niet per se naar een eigen wallet toe te sturen, als je het op een andere exchange kan zetten kan dat bijvoorbeeld ook. Of versturen naar iemand anders, behoort ook tot de mogelijkheden.

Conclusie Binance uitleg

Binance is dus een gigantische crypto exchange waar je talloze dingen op kan doen. Het kopen en verkopen van crypto’s klinkt makkelijk, maar is misschien nog even wennen via het platform. Hopelijk heeft deze gids met uitleg je wat op weg geholpen om crypto’s te kopen en te verkopen via Binance.

Verder is het zo dat Binance erg goedkoop is en veel verschillende crypto’s aanbiedt. Mede daarom erg populair onder gebruikers.

Plaats een reactie