Bitcoin aanschaffen tegen een zo laag mogelijke prijs

Ervaren Bitcoin investeerders zijn hiervan al op de hoogte, maar nieuwe investeerders vaak niet. Het is namelijk zo dat iedere Bitcoin broker eigen kosten hanteert bij het aan- en verkopen van cryptocoins. Deze kosten zijn voor een groot gedeelte inbegrepen in de koers die je ziet (sommige broker rekenen nog apart transactiekosten).

Hierdoor zie je bij Bitonic bijvoorbeeld een andere Bitcoin prijs staan dan bij CoinMarketCap. Dit scheelt net 1% tot 1.5%. Deze extra kosten worden gebruikt voor het faciliteren van iDEAL, het uitvoeren van identificaties, leveren van support en uiteraard om winst te maken. Er is ook niets mis mee dat hiervoor kosten worden gerekend, alhoewel sommige brokers het wel heel bont maken.

Hoe weet je welke broker de laagste kosten rekent?

Door de populariteit van cryptocurrency zijn er steeds meer brokers op de markt gekomen. Die allemaal om een stukje marktaandeel vechten. Iedere broker rekent dan ook zijn eigen tarieven voor zijn service. Dit heeft alleen maar voordelen voor de consument, want hierdoor betaalt hij minder.

Een handige website om de kosten te vergelijken is CryptoPrijzen.com. Hier kan je Bitcoin vergelijken op basis van prijs bij alle betrouwbare brokers van Nederland. Op die manier weet je welke broker op dit moment de laagste prijs rekent. De meeste brokers hebben namelijk een variabele fee en kan op elk moment van de dag verschillen.

Waarom zou je de prijzen vergelijken?

Uiteraard om minder te betalen, maar veel mensen zien nog niet in hoeveel dat kan schelen. Stel een broker rekent een fee van 3% dat betekent dat je na het kopen van Bitcoin direct 3% in de min staat. De koers moet dus met 3% stijgen en dan sta je pas break-even. Hoe lager de fees zijn, hoe sneller jij winsten kan genereren. En doordat er steeds meer partijen op de markt komen, ontstaat er steeds meer concurrentie waar jij als klant uiteindelijk van kan profiteren.

Door het vergelijken van de Bitcoin prijzen bespaar je niet alleen geld, maar ontdek je ook nieuwe brokers die wellicht beter bij jouw wensen passen.

Plaats een reactie