Bitcoin Cash kopen nu ook mogelijk via Coinbase

Coinbase, een van de grootste handelsplatforms als het aankomt op crypto’s, heeft aangekondigd dat het de koop, verkoop, verzend en ontvangst van Bitcoin Cash (BCH) zal aanbieden. Na dit nieuws schoot de koers omhoog met zo’n 50% tot iets boven de 3.600 dollar. Op de site van Coinbase is er zelfs kort gehandeld voor $9.500 per munt.

Als je BCH wilt kopen via Coinbase, kan je daar terecht met deze link. Bij aankoop van $100 of meer krijg je $10 gratis.

Stilgelegd

Zo’n vier uur na de aankondiging legde Coinbase de handel stil. Dit vanwege verdacht gedrag rondom de aankondiging. In de uren voor de aankondiging vanuit Coinbase steeg de koers al aardig hard. De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, vind dat verdacht. Daarom wil hij uitzoeken of er gehandeld is met voorkennis door werknemers of partners van Coinbase. Het versturen en ontvangen van Bitcoin Cash was nog wel gewoon mogelijk.

Coinbase verwacht begin januari 2018 de aan- en verkoop op te starten.

Bitcoin fork

Bitcoin Cash is een zogenaamde fork van Bitcoin (BTC). Deze vond op 1 augustus 2017 plaats. Als je op dat moment over bitcoin beschikte, dan heb je ook bitcoin cash. Als je dit op een exchange had staan, dan zullen zij ondertussen wel de BCH gegeven hebben. Coinbase doet dat nu ook.

Als je BTC bij Coinbase had staan op 1 augustus 2017 om 14:20 Nederlandse tijd (13:20 UTC), dan heeft Coinbase ook de BCH bijgeschreven op je rekening. Als je destijds bijvoorbeeld 0,25 BTC heb je er nu 0,25 BCH bijgekregen. Tegen een huidige koers van ~3.150 euro is dat toch leuk.

In plaats van Bitcoin Cash toch ‘gewoon’ bitcoin kopen, of ethereum kopen, bekijk dan de desbetreffende pagina’s daarover.

1 gedachte over “Bitcoin Cash kopen nu ook mogelijk via Coinbase”

  1. Goed om te zien dat je vanaf nu ook Bitcoin Cash kan kopen via Coinbase! Ik ben benieuwd of de Bitcoin Cash koers gaat stijgen!!

Reacties zijn gesloten.