Bitcoin koers loopt op richting 20.000 dollar

De bitcoin koers is de afgelopen week weer en hoop in waarde gestegen. Waar de prijs een tijdje geleden nog lag rond de $10.000, ligt $20.000 in het verschiet. Als we de koersen uit Azië meenemen (die liggen over het algemeen hoger dan hier), dan hebben we de 20.000 dollar zelfs al even overschreden.

Door de koersstijging sinds begin dit jaar (begin januari lag de koers rond de $1.000) zijn veel meer mensen geïnteresseerd geraakt in de (koers van de) bitcoin. Hierdoor lijken veel speculanten in de munt te zijn. Daardoor verschijnen er ook steeds meer waarschuwingen van een mogelijke bubbel. Zo ook die AFM, die in een statement verklaart dat de bitcoin veel risico’s met zich meebrengt.

bitcoin-koers

Futures

Een van de redenen waarom de bitcoin weer zo hard is gestegen, is de handel in bitcoin-futures zoals in de Verenigde Staten mogelijk is gemaakt. Met deze futures kan je in feite gokken op een waardedaling of -stijging van de bitcoin.

Sinds maandag is het ook in Nederland mogelijk om van deze futures gebruik te maken. De grootste onlinebroker in Nederland (BinckBank) doet nog niet mee, aangezien zij de futures nog te riskant vinden voor de kleinere beleggers. Het risico is natuurlijk groot omdat de koers zo hevig fluctueert.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen van de bitcoin (of een gedeelte van de bitcoin), bekijk dan deze pagina. Naast bitcoin kan je overigens ook bijvoorbeeld Ether kopen met iDeal.