Bitcoin miljonairs in Nederland

Zoals je ongetwijfeld wel weet is de prijs van een Bitcoin de afgelopen decennia heel erg hard gestegen. Mocht je daar nog niet van op de hoogte zijn, kijk even de Bitcoin koers van een paar jaar geleden en vergelijk dat met nu. Dan kan je al snel zien dat het een veelvoud is waard geworden dan wat het ooit was.

Daarmee zijn een hoop mensen rijk geworden, ongetwijfeld ook diverse Nederlanders die er al vroeg wat geld in hadden gestopt en nu van hun winsten zouden kunnen leven. Regelmatig zie je in het nieuws dat mensen rijk zijn (of potentieel rijk kunnen worden als ze hun wachtwoord voor de wallet weer kunnen terugvinden) geworden door crypto, en dan met name met Bitcoin.

Maar hoe zit dat met de Nederlanders die rijk zijn geworden met Bitcoin? Zijn die er? Wie zijn het? En kan jij ook nog rijk worden met Bitcoin? Vragen waarop ik je op deze pagina het antwoord wil gaan geven.

De Bitcoin miljonairs in Nederland

Het is natuurlijk zo dat Bitcoin enigszins anoniem is. Je kan een wallet in de blockchain bekijken, maar je kan er niet zomaar een naam aan hangen. Iemand zou dus verteld moeten hebben welke wallet van hem is, en zo kan je achterhalen hoeveel Bitcoin iemand daadwerkelijk heeft.

Je kan dus prima opzoeken welke Bitcoin wallets een waarde hebben van meer dan 1 miljoen euro, maar een naam eraan hangen kan niet. Laat staan uit welk land de persoon/personen komen.

Dat gezegd hebbende zijn er wel nog verhalen te vinden vanuit een verleden waarin mensen openbaar maakte dat ze Bitcoin hebben en dat ze er ook redelijk wat hebben. Aan de hand daarvan zou je kunnen bepalen op mensen Bitcoin miljonairs in Nederland zijn.

Zo hadden we in 2013, volgens het AD, al Bitcoin miljonairs in Nederland. Toen had je een prijs van zo’n 1000 dollar. Dat is in de jaren erop nog veelvoudig over de kop gegaan.

Wie zijn het?

Bitcoin is natuurlijk een systeem waar je redelijk anoniem kan zijn. Niemand wilt ook graag aan de grote boom hangen hoeveel van die munten ze hebben. Dus misschien is je buurman wel een crypto miljonair, maar weet je het niet.

Waarvan we wel vrij zeker kunnen zijn dat ze veel geld hebben in Bitcoin, is de familie Taihuttu. Zij verkochten al hun bezit om het in Bitcoin te stoppen. Een investering die de jaren erop zijn vruchten af lijkt te plukken.

In onderstaande video zie je hun verhaal bij de Wereld Draait Door. Daarin wordt ook gezegd dat ze hoopte om in 2020 miljonair te zijn. Gezien de koersstijgingen in 2020 zal dat vast gelukt zijn.

De familie Taihuttu investeerde tussen de 2 en 3 ton in Bitcoin, toen de prijs rond de 3000 dollar was. Sindsdien is de prijs ver opgelopen. Mits ze de Bitcoin dus allemaal gehouden hebben, waren ze zeker miljonair.

Anonimiteit Bitcoin miljonairs

Graag zou ik meer voorbeelden met je delen, maar die zijn niet heel makkelijk om te vinden. Veel Bitcoiners blijven sowieso liever prive. En om nou de wereld in te brengen dat je miljonair bent met Bitcoin (als je ze allemaal verkoopt), zien velen ook niet helemaal zitten. En daar valt waarschijnlijk wel wat voor te zeggen.

Feit is wel dat Nederland een van de eerste landen was die actief was binnen de Bitcoin community. Het zou me dus niks verbazen als er tientallen zo niet honderden of duizenden mensen heel erg rijk zijn geworden met Bitcoin in Nederland.

Kan ik rijk worden met Bitcoin?

Ja dat kan. Op twee manieren:

  • Je stapt in met heel veel geld, of;
  • De Bitcoin koers stijgt nog heel erg veel

Beetje flauw misschien, maar het is wel waar. Niemand weet waar de Bitcoin koers in de toekomst naartoe gaat. Mocht het zo zijn dat de munt nog veel aan waarde toeneemt, dan kan het zomaar zijn dat ook jij rijk kan worden met een investering in Bitcoin.

Als je zelf bitcoins wilt kopen dan kan je terecht bij het Nederlandse Bitvavo. Een van de goedkoopste mogelijkheden om Bitcoin te kopen en je kan makkelijk betalen met iDeal.

Plaats een reactie