Bitvavo staking percentages

Diverse crypto’s kan je staken en betalen een staking vergoeding uit. Ook bij verschillende cryptocurrencies die je op Bitvavo kan kopen, verkopen en bewaren. Dit artikel gaat dieper in op wat staking is en wat voor een vergoeding je daarvoor krijgt bij de populaire Nederlandse exchange Bitvavo.

Wat is staking?

Van origine zijn cryptocurrency zoals Bitcoin gemaakt op een zogenaamd Proof of Work systeem. Hiervoor heb je miners nodig die het netwerk onderhouden en zorgen dat de transacties worden bijgeschreven in het logboek. Miners krijgen als vergoeding de miner transactiekosten.

Andere munten kunnen gebruik maken van een Proof of Stake protocol. Daarbij ‘stake’ je de crypto’s en zorg je daarmee dat het netwerk wordt onderhouden. Als vergoeding hiervoor, ontvang je staking vergoedingen. Wat die zijn, verschilt per crypto. Maar het kan erg oplopen, en dus heel interessant zijn om je daar meer in te verdiepen.

Dat is staking in het kort. Je kan dus rente verdienen op de crypto die je hebt. En dan daadwerkelijk een positieve en interessante rente, niet zoals op je spaarrekening. Mede daardoor is staken (en munten die je kan staken) erg populair, ook bij Bitvavo.

Bitvavo staking percentages

Onderstaand overzicht toont de diverse cryptomunten die je kan kopen via Bitvavo en kan staken. Ook zie je de staking opbrengsten per jaar.

CryptomuntGeschatte opbrengst per jaar
Ark (ARK)1.07%
Bitcoin (BTC)0.77%
Bitcoin Cash (BCH)1.02%
Cardano (ADA)5.00%
Dai (DAI)6.10%
Ethereum (ETH)1.01%
ICON (ICX)7.50%
Litecoin (LTC)1.04%
NEO (NEO)0.52%
Ontology (ONT)0.51%
Tether (USDT)6.10%
Tezos (XTZ)0.66%
Tron (TRX)1.03%
USD Coin (USDC)6.10%
VeChain Thor (VET)0.49%
Waves (WAVES)5.50%

Bovenstaande staking vergoedingen zijn een momentopname, en kunnen veranderen. Bij Bitvavo vind je het complete overzicht na het aanmaken van een account onder ‘Account -> Staking’.

Bitvavo staking activeren

Voordat je gebruik kan maken van staking op Bitvavo moet je dit eerst activeren via je account. Hiervoor moet je naar je account instellingen gaan, en bij het stukje staking (onderaan de pagina) deze inschakelen.

Als je om een of andere reden besluit om hier niet meer gebruik van te willen maken, kan je het weer uitschakelen.

Voor- en nadelen van staking bij Bitvavo

Staking kan erg interessant zijn, maar je moet je ook bewust zijn van de mogelijke risico’s die het met zich mee kan brengen. Hieronder zal je diverse voor- en nadelen over staking bij Bitvavo lezen.

Voordelen:

  • Hoge vergoeding voor je crypto
  • Passieve inkomsten, je hoeft namelijk niks extra’s te doen
  • Rente op rente effect bij jaren van gebruik
  • Proof of stake (PoS) crypto’s zijn milieuvriendelijker dan proof of work (PoW) crypto’s
  • Erg makkelijk om te doen, kost je niks extra’s

Nadelen:

  • De crypto’s die je staket bij Bitvavo zijn in beheer van Bitvavo, niet van jezelf
  • Er is geen garantiestelsel of op een andere manier verzekerd
  • Diverse munten (bijvoorbeeld Bitcoin) hebben geen staking mogelijkheden, maar je ontvangt rente omdat Bitvavo ze kan uitlenen. Daar kan een risico aan verbonden zitten

Goed om te weten is dat je ook buiten het beheer van Bitvavo verschillende crypto’s kan staken. Dat kost je alleen wel net wat meer moeite, maar ben je in eigen beheer van je crypto’s.

Ervaring Bitvavo staking

Vooralsnog zijn we zeer te spreken over de mogelijkheden van staking bij Bitvavo, waar ook de rente percentages natuurlijk erg interessant zijn. Iedere week (op maandag) worden de staking opbrengsten uitgekeerd, waarvoor je een mail ontvangt.

In je account heb je een duidelijk overzicht met de uitgekeerde crypto’s, je verwachtte rendementen en opbrengsten, hoe je portfolio is verdeeld over de staking crypto’s en hoe je verdeling is tussen de verschillende staking producten (zoals je in onderstaande afbeelding kan zien).

Als je ook interesse hebt in de staking percentages van Bitvavo, kan je dit dus makkelijk activeren in je account. Mocht je nog geen account hebben, maak die dan zeker snel even aan, dan kan je ook gebruik maken van de Bitvavo actie.

Plaats een reactie