Bitvavo uitbetalen: hoe neem je geld op?

BItvavo uitbetalen? Als je winst hebt gemaakt met je crypto of misschien wel alles wilt verkopen omdat je er klaar mee bent, is het handig om te weten hoe je je geld weer kan uitbetalen. Geld opnemen van Bitvavo gaat gelukkig erg makkelijk, en het geld zal in 1-2 werkdagen op je rekening staan.

Op deze pagina meer informatie over hoe je je Bitvavo geld kan opnemen op je betaalrekening.

Bitvavo geld opnemen

Als je een account hebt op Bitvavo, dan heb je deze ongetwijfeld om te investeren in cryptomunten zoals Bitcoin of Ethereum. Wellicht heb je hier leuke winsten mee gemaakt, en wil je (een deel van) je munten weer verkopen.

Het is in eerste instantie zaak dat je een rekeningnummer gekoppeld hebt aan je Bitvavo account. Zo weten ze waar het geld naar uitbetaald wordt. De rekening koppel je al bij het aanmaken van je account, dus dat zal je al gewoon moeten hebben.

Dat verkopen gaat heel eenvoudig, en is eigenlijk de eerste stap voor het opnemen van geld. Immers, je munten zullen eerst omgezet moeten worden naar euro’s om het op je bankrekening te ontvangen. Waar je de munten koopt, kan je ze nu ook verkopen. Dit gaat gewoon via het Bitvavo platform.

Eenmaal verkocht, navigeer je naar ‘Tegoed opnemen’ om de tegoeden van je account over te maken naar je rekeningnummer. Hier kan je aangeven hoeveel je wilt opnemen en naar welk rekeningnummer dat gaat. Ook zie je een kopje transactiekosten, bij het testen daarvan bleef die gewoon op 0 staan, dus die zal je waarschijnlijk niet hebben.

Uiteraard goed om de gegevens nog eens te controleren (de juiste hoeveelheid, de correcte bankrekening), en dan kan je het opnemen bevestigen. Vervolgens is het 1-2 werkdagen wachten totdat je het geld ook daadwerkelijk op je bankrekening ziet verschijnen. Houd dit natuurlijk ook goed in de gaten, je moet niet hebben dat daar iets mis in is gegaan. Gebeurt waarschijnlijk niet, maar better be safe than sorry.

Waarom uitbetalen in euro’s?

Misschien vraag je je af waarom je je zou uitbetalen in euro’s, als je daarvoor ook crypto’s kan aanhouden.

Het is natuurlijk zo dat de cryptomarkt nog altijd erg volatiel is, en daardoor je waarde van je investeringen enorm kunnen fluctueren. Veel mensen zien tijdens een bull market hun waarde toenemen, maar betalen dit zichzelf niet altijd uit. Zodra alles weer instort is hun winst weg, en zijn ze wellicht een beetje beduusd.

Om dit te voorkomen kan je ervoor kiezen om een deel om te zetten naar euro’s, zodra je winst hebt behaald. Op die manier weet je daadwerkelijk te profiteren van de crypto’s.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om het helemaal niet of nooit uit te laten betalen, en altijd crypto’s aan te blijven houden. Dat is geheel aan jou. Weet wel dat ook hier geldt dat je je inleg kan verliezen, hoewel we vanuit CryptoCoinKoers.nl natuurlijk ook bullish zijn op crypto in het algemeen.

1 gedachte over “Bitvavo uitbetalen: hoe neem je geld op?”

  1. F.J. ik heb inderdaad met Bitvavo in het begin makkelijk kunnen inloggen. Maar nu schijnt het o zo
    moeilijk te gaan.Mijn hele accountn of wel investering kan ik niet meer bereiken, is nu foetsie, nada niet meer te vinden. ik heb heleboel verloren dat wel.waarom niet op de oude voet verder het ging toch goed
    met het inloggen.

    NO hard feelings.

    Beantwoorden

Plaats een reactie