Prijs Ethereum bijna $900, Bitcoin dominantie onder 50%

Ethereum is de laatste tijd bezig aan een flinke stijging. Op de koers pagina is goed te zien dat de koers van Ethereum lange tijd zo tussen de $300 en $400 heeft gelegen. Ondertussen blijft de prijs maar stijgen, wat resulteerde in een nieuwe ATH (all-time high) van bijna $900. De $900 is net niet gehaald, maar $882 wel. Zie onderstaande afbeelding.

ethereum-prijs-dec19

Bitcoin verliest meerderheid marketcap

Bitcoin heeft de afgelopen jaren altijd wel een meerderheid van de totale market cap (marktkapitalisatie: prijs per munt x aantal munten in omloop) in de crypto markt gehad. Tijdens de eerste grote koersstijging van Ethereum in mei/juni had het deze al even verloren (tot onder de 40%), maar herstelde daarna weer geleidelijk.

Door de stijgingen van alle andere altcoins de afgelopen dagen, en de recente daling van de bitcoin koers, heeft de munt de meerderheid weer verloren. Op deze pagina vind je een duidelijk overzicht van de verhoudingen over de tijd.

Bitcoin Cash ook tot recordhoogtes

Niet alleen Ethereum heeft een nieuw record gehaald wat betreft prijs in dollar, ook Bitcoin Cash heeft een nieuw record gehaald. Net boven de $2.500. Zie onderstaande afbeelding.

bitcoin-cash-prijs-dec19

Naast bovengenoemde crypto’s, hebben andere munten uit de top 10 ook flinke stijgingen meegemaakt. Zo steeg Ripple zo’n 4%, ging Litecoin er 7% op vooruit, nam de prijs van DASH toe met 7%, ging NEM met 15% omhoog en steeg de prijs van Monero met 5% naar $370. Betekent nu ook dat de munten in de top 10 (bovengenoemde plus IOTA en Cardano) ieder een market cap hebben van $5 miljard (!).