Waar kan ik altcoins kopen?

De crypto wereld groeit al jaren. Niet enkel Bitcoin, maar ook de andere munten. Ook wel altcoins genoemd. Als zijnde alternatieve munten voor bitcoin. Tegenwoordig zijn er duizenden altcoins, waarvan van vele je de koersen op Cryptocoinkoers.nl kan vinden.

Altcoins kopen blijft ook altijd nog populair. Met het kopen van (nieuwe) altcoins hopen mensen bijvoorbeeld de stijgingen die bitcoin in de eerdere jaren heeft ondergaan te evenaren. Bitcoin heeft bekendheid bij iedereen, maar altcoins nog niet. Daarom zou je kunnen zeggen dat er een potentieel hoger rendement zit aan altcoins (maar ook een hoger risico’s).

Bekende altcoins zijn bijvoorbeeld Ethereum, Ripple, Stellar of Chainlink.

Lees ook: Wat zijn altcoins?

Waarom altcoins kopen?

Bitcoin is de afgelopen jaren natuurlink flink in prijs gestegen. De koers is al vele malen over de kop gegaan. Maar niet alleen bitcoin groeit, de hele cryptomarkt groeit. En daar horen de altcoins ook bij.

Als je bijvoorbeeld vroeg was ingestapt in een cryptomunt die nu in de top 10 staat qua markt kapitalisatie, dan had je ook een mooi rendement behaald. Daarom is het kopen van altcoins nog altijd interessant voor velen, omdat ze hopen die nieuwe munt te vinden die nog heel veel groeipotentie heeft.

En het gebeurt ook wel eens dat zo’n munt dan ineens veel in waarde toeneemt. Bijvoorbeeld een verdubbeling in een week tijd (of minder tijd en meer winst). Sta daar niet vreemd van te kijken.

Hier koop je altcoins (met iDeal)

Cryptomunten, bitcoin en alt coins, koop je bij een bitcoin broker of cryptoexchange. Zo kan je kijken naar de grote internationale exchanges zoals Binance, maar ook in Nederland vind je diverse aanbieders. Hieronder een lijst waar je altcoins kan kopen met iDeal (wel zo handig voor Nederlanders).

  • Bitvavo – Nederlandse exchange met erg lage kosten (maximaal 0,25%). Kan tot € 1000 gratis handelen. Ook mogelijkheden om munten te staken om extra te verdienen.
  • Litebit – een Nederlandse broker waar je voor vele altcoins terecht kan. Ook hier kan je makkelijk met iDeal betalen, wel iets duurder dan Bitvavo.
  • Binance – grootste bitcoin exchange ter wereld. Meeste altcoins zijn hier te vinden. Binance accepteert ook iDeal betalingen.

Welke munten kopen?

Je weet nu dus waar je altcoins kan kopen, maar misschien weet je nog niet helemaal welke munten je wilt kopen. En dat is een lastigere vraag om te beantwoorden dan de vraag waar je ze kan kopen.

Er zijn immers heel erg veel cryptomunten te koop. Hoewel een investering in crypto in het algemeen als erg speculatief te zien is, is het investeren in een munt ver buiten de top 100 nog speculatiever van aard.

Wil je niet te veel onderzoek doen naar munten die je kan kopen, en eigenlijk gewoon meegaan op de crypte-hype, dan is het wellicht een goed idee om naar de munten in de top 10 of top 25 te kijken, die zich al een beetje bewezen hebben. Die zullen (waarschijnlijk) minder snel helemaal onderuit gaan. Hoewel de top 10 van nu er heel anders uit ziet dan van 5 jaar geleden, dus er kan altijd van alles gebeuren.

In dit artikel lees je meer over welke crypto je kan kopen. Doe vooral zelf goed onderzoek, en geloof niet zomaar alles wat je op het internet tegenkomt over een munt.

Plaats een reactie