Welke crypto kopen in 2021?

Welke cryptomunt moet je nu kopen? Welke cryptocurrency heeft een mooi vooruitzicht in het verschiet om er zoveel mogelijk rendement mee te halen?

Interessante vragen natuurlijk, maar helaas niemand die er echt het antwoord op weet. Mocht dat wel zo zijn, laat het mij ook even weten en dan kan ik daar al mijn geld in stoppen.

Uiteindelijk draait het om risico en reward mogelijkheden met crypto, zoals bitcoin. Al jaren zien we dat cryptomunten een leuk rendement opleveren. Niet alleen bitcoin, maar ook andere munten als ethereum, ripple, litecoin, neo of chainlink (en nog heel veel andere).

In dit artikel meer informatie over het kopen van crypto, waar je op moet letten en hoe je misschien de volgende beste cryptomunt kan ontdekken.

Crypto munten kopen in 2021

Als je al ongeveer weet welke munt je wilt kopen, maar je weet nog niet waar, dan kan je eens kijken bij het Nederlandse Bitvavo. Daar kan je makkelijk met iDeal betalen, en worden heel erg veel verschillende munten aangeboden. Zo kan je prima investeren in de munt van de toekomst.

bitcoin-ethereum-munten

Waar moet ik rekening mee houden?

Voordat je weet welke crypto je moet kopen voor veel rendement, is het verstandig om naar diverse factoren van munten te kijken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Wat voor een waarde biedt de munt
 • Hoe groot is de munt nu
 • Heeft het onlangs nog bizarre koersstijgingen gehad
 • Waar kan ik de munt allemaal kopen

Het is goed om te begrijpen wat voor een meerwaarde een munt brengt. Op die manier kan je inschatten waarom de munt geld waard zou moeten zijn. Immers, iemand anders moet ook die waarde zien, anders zou die er het geld niet voor betalen en is de munt eigenlijk niet zoveel waard.

Daarnaast is het goed om te kijken hoe groot de munt nu al is. Ben je op zoek naar de nieuwe bitcoin (en ben je op zoek naar misschien wel 1000x je inleg te verdienen), dan moet je waarschijnlijk kijken naar de kleinere munten. Die nog niet bekend zijn bij het crypto-publiek, en mede daardoor nog een lage markt kapitalisatie hebben (dat is prijs per munt * aantal munten).

Vervolgens kan je ook nog even kijken hoe veel de koers van de munt in het korte verleden is gestegen. Als die in korte tijd al veel omhoog is gegaan, dan kan het zijn dat je net op een moment instapt dat iedereen zijn winsten pakt. Of je investeert voor de toekomst, en het gaat goed, dat is altijd de vraag dan. Verder is het goed om te kijken waar je de munt kan kopen. Als het bij een sketchy exchange is waar je veel informatie moet opgeven, is het misschien beter om het over te slaan. In Nederland hebben we met Bitvavo een goede exchange waar je met iDeal kan betalen.

Welke cryptocurrency moet ik dan kopen?

Welke cryptocurrency moet je dan kopen. De centrale vraag van dit artikel, en hier dan eindelijk een antwoord.

Allereerst een disclaimer dat dit artikel puur ter informatie is geschreven, en geen advies is.

Als je nieuw bent binnen de crypto wereld, is het waarschijnlijk verstandig om in ieder geval bitcoin te kopen. Kijk je naar de afgelopen jaren, dan bewegen de prijzen van alle munten mee met die van de bitcoin (en verslaat bitcoin vaak de rest). Daalt de bitcoin hard, dan dalen andere munten (en vaak meer). Stijgt de bitcoin hard, dan stapt iedereen weer in de bitcoin en stijgt het harder dan andere munten.

Verder kan je kijken naar Ethereum. Al jaren de tweede munt achter bitcoin, waar vele andere cryptomunten op gebouwd zijn. Verdiep je een beetje in Ethereum, en je begrijpt dat het ook een mooie toekomst in het vooruitzicht heeft.

Dan is er nog keuze uit diverse altcoins. Dat zijn in dit geval alternatieve coins, en geen bitcoin of ethereum.

Een aantal interessante projecten (waar veel Nederlanders ook actief in investeren) zijn bijvoorbeeld VeChain, Chainlink, Cardano, Binance Coin en munten binnen de DeFi sector (bv Uniswap, Aave, Synthetix).

Dus samenvattend:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Vechain
 • Chainlink
 • Cardano
 • Binance Coin
 • Uniswap
 • Aave
 • Synthetix

Daarvan is het waarschijnlijk ‘veilig’ om het grootste gedeelte in BTC en ETH te hebben. Dit omdat deze munten het minst in prijs zullen dalen (althans, dat is de verwachting).

Dat zijn dus 9 munten om naar te kijken om mogelijk te kopen. Nogmaals geen advies, puur ter informatie. Doe zeker ook je eigen onderzoek.

Pareltjes zoeken

Ben je op zoek naar die munten die in het aankomende jaar (of paar jaar) misschien nog 1000 keer over de kop gaan, dan kan je kijken naar munten met een relatief lage marketcap.

Zie daarvoor de lijst met munten op de homepage van Cryptocoinkoers.nl, en ga naar de tweede of derde pagina met munten.

Waar kan ik ze kopen?

Bovengenoemde munten kan je allemaal bij Bitvavo kopen (handig met iDeal). Ook kan je bij de internationale exchange Binance terecht, waar je nog vele andere munten ook kan verkrijgen.

Conclusie: welke crypto moet ik kopen?

Uiteindelijk is het natuurlijk geheel aan jezelf welke munt je koopt. Doe vooral goed onderzoek naar de munten als je echt de nieuwe pareltjes wilt vinden, en snap wat de waarde is die de munten kunnen leveren.

Wil je niet zoveel onderzoek doen, dan kan je ook relatief veilig je geld op de bekende munten Bitcoin en Ethereum zetten.

Plaats een reactie