ChainLink (LINK) koers

Actuele koers ChainLink: 12,69
Prijs in bitcoin: Ƀ 0.00021375

Wat is Chainlink?

Chainlink zorgt voor een platform waarmee je blockchain aan smart contract kan verbinden. Zo krijg je dus informatie die nog niet op de blockchain beschikbaar is, wel beschikbaar op de blockchain. Hierdoor kunnen veel meer datastromen toegevoegd worden op de blockchain.

Ethereum is natuurlijk een bekende munt, en staat bekend om de smart contract die ze bieden met hun technologie. Een groot nadeel van smart contract, is dat je er niet zomaar externe data op kan plaatsen, of mee kan werken.

Daar springt Chainlink op in. Het is dus een link tussen verschillende datastromen, vandaar de naam: Chainlink.

Chainlink heeft ervoor gezorgd dat die externe datastromen ook verwerkt kunnen worden in een smart contract. Dit doen ze met behulp van Oracles. Op die manier kan je externe data, bijvoorbeeld via een API, op het smart contract krijgen. Het mooie aan de Oracles van Chainlink is ook dat ze decentraal geregeld zijn. Geheel in lijn met de blockchain technologie.

LINK token

De LINK token is de token die bij Chainlink hoort. Het draait op de Ethereum blockchain, net zoals vele andere munten. Vooralsnog zijn er geen plannen om een eigen mainnet voor LINK te maken, zoals sommige munten kunnen besluiten om te doen.

Met de LINK token kan je de node eigenaren belonen voor het geven van de externe data die aan de smart contracts worden geleverd. Verder wordt de munt, net als praktisch elke andere cryptomunt, gebruikt om te speculeren op prijsstijgingen van de Chainlink munt. Zoals je in de Chainlink koers goed kan zien, is dat de afgelopen jaren meermaals gebeurt.

Hierdoor behoort Chainlink tot een van de waardevolste (qua marketcap) cryptomunten.

Bij de ICO op 19 september 2017 kostte 1 LINK nog $0.11, waarmee een totaal van $32 miljoen opgehaald is. De munt is ondertussen vele malen in prijs gestegen zoals je aan de koers kan zien.

Chainlink kopen

Wil je Chainlink kopen? Dat kan zeker. Er zijn verschillende crypto exchanges waarop je in Chainlink kan handelen en de munt kan kopen. Bovenaan dit artikel vind je daarvoor diverse mogelijkheden.

Populaire exchanges voor Nederlanders zijn het Nederlandse Bitvavo en het internationale Binance. Bij Bitvavo kan je heel makkelijk crypto’s kopen en verkopen, en betalen met iDeal. De interface is voor beginners heel erg goed te begrijpen. Ook voor gevorderde traders kan je terecht bij Bitvavo, daarvoor hebben ze een ‘Advanced modus’.

Het kopen van Chainlink gaat heel makkelijk. Je stort geld op je rekening met bijvoorbeeld iDeal of een overschrijving, en koopt daar de munt van. Een account kan je gratis aanmaken op Bitvavo.nl.

Verwachting Chainlink prijs

Door de sterke reputatie en hoge verwachtingen die Chainlink opgebouwd heeft, is de prijs omhoog geschoten op diverse momenten in het verleden. Wat de verwachting voor de Chainlink prijs is, is echter lastig te geven.

Cryptomunten, zoals Chainlink, staan nog in de kinderschoenen, en grote prijsfluctuaties zijn zeker mogelijk. Dat zie je ook regelmatig gebeuren. Kijk maar naar de grafiek van de koers.

Dat gezegd hebbende, lijkt Chainlink wel een mooi vooruitzicht te hebben. Als de wereld meer en meer gebruik gaat maken van de technologieën achter cryptocurrencies, zal de waarde natuurlijk stijgen.

Verder is het zo dat Chainlink veel met de koers van bitcoin en ethereum (waar het op gebouwd is) meebeweegt. Zie je daar grote dalingen, dan kan je dat bij Chainlink ook verwachten.