Dogecoin (DOGE) koers

Actuele koers Dogecoin: 0,145468
Prijs in bitcoin: Ƀ 0.00000234
1 DOGE = 1 DOGE

De cryptomarkt in haar totaliteit kent ongelofelijk veel voor- en tegenstanders. Ondanks het feit dat verschillende projecten reeds hebben bewezen de tand des tijds uitstekend te kunnen doorstaan blijven er nog steeds heel wat tegenstanders bestaan. Eén van die tegenstanders ligt opmerkelijk genoeg mee aan de basis van één van ’s werelds meest populaire en tevens ook vaakst gebruikte cryptocurrencies. We hebben het hierbij dan uiteraard om Dogecoin met haar DOGE-token. Deze cryptomunt werd eigenlijk opgericht als grap door Jackson Palmer. Hij wou met de coin bewijzen dat mensen zomaar instapten in een cryptovaluta zonder precies te weten wat er achter schuilgaat. Wat ooit dus begon als een grap is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest populaire cryptomunten. Wil je graag meer ontdekken over Dogecoin en de Dogecoin waarde? Lees dan vooral snel verder!

Wat is het idee achter de lancering van Dogecoin?

Ondanks het feit dat Dogecoin in eerste instantie duidelijk werd gelanceerd als grap is er door de jaren heen behoorlijk wat veranderd. Het is opvallend dat er per 24 uur gemiddeld toch vrij makkelijk meer dan een miljard Amerikaanse dollar aan volume door de coin gaat. Dat is des te opvallender omdat er eigenlijk niet meer actief aan de cryptomunt wordt ontwikkeld. De ontwikkeling is dan ook reeds een aantal jaren volledig stilgevallen. Het lijkt dan ook vrij opvallend te zijn dat er nog altijd zoveel volume wordt gerealiseerd met deze coin, maar zo vreemd is dat eigenlijk helemaal niet. 

Een niet onbelangrijk voordeel van Dogecoin gaat schuilt in de lage kosten die er bij worden gehanteerd. Deze lage kosten zorgen er voor dat deze coin in de praktijk erg populair is voor wat betreft het verstrekken van een fooi. Niet voor niets is de DOGE-token dan ook één van de vaakst gebruikte tipping coins op de markt. Transacties die er mee worden uitgevoerd zijn bovendien niet alleen lekker voordelig, daarnaast worden ze ook nog eens vrij snel verwerkt. Dat zijn eigenlijk de enige twee eisen waar mensen over beschikken die graag iemand een kleine fooi willen sturen.

Hoe schaars is de DOGE-token van Dogecoin precies?

Een belangrijke factor die bepalend is voor onder meer de Dogecoin waarde is natuurlijk de schaarste van de token. In principe zijn er twee elementen die een continue invloed uitoefenen op de Dogecoin koers. Het gaat hierbij in eerste instantie uiteraard om het volume dat door de coin gaat, maar wat bovendien ook te denken van het aantal tokens dat in de markt is terug te vinden? Hoe meer tokens er nog in de markt gebracht moeten worden, des te groter de zogenaamde inflatie is waarmee je kan worden geconfronteerd. Het hoeft niet gezegd dat deze inflatie er voor kan zorgen dat de waarde van de DOGE-token nog gedurende een aanzienlijke tijd sterk kan worden gedrukt. 

Voor Bitcoin geldt dat er sprake is van een maximale cap van 21 miljoen tokens. Er kunnen dus nooit meer BTC-tokens in de markt zijn terug te vinden. Dat geldt niet voor Dogecoin. Voor Dogecoin geldt namelijk dat er geen echte cap van kracht is. Dit betekent dus eigenlijk dat er eindeloos nieuwe DOGE-tokens aangemaakt kunnen worden. De inflatie waar eerder reeds sprake van was op deze pagina zal dus permanent de waarde van Dogecoin blijven beïnvloeden. Het spreekt voor zich dat dit een belangrijk element is waar je met betrekking tot de Dogecoin koers op de lange(re) termijn rekening mee zal willen houden.

Is er nog wel toekomstpotentieel voor Dogecoin en haar DOGE-token?

Indien je er tegenwoordig voor wenst te kiezen om nog in te stappen in Dogecoin zijn er best een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. In eerste instantie is er dus het feit dat de ontwikkeling van deze coin reeds enige tijd stilligt. Het lijkt er ook naar uit te zien dat er geen verdere plannen meer zijn om die ontwikkeling nog terug te gaan oppikken met het oog op de toekomst. Voor veel mensen is dit dan ook een rode vlag met betrekking tot de Dogecoin prijs. Dat is begrijpelijk. Toch is het zo dat er nog steeds wel vrij actief gebruik wordt gemaakt van deze coin. 

Hier in Europa valt het natuurlijk allemaal wat minder op, maar in de Verenigde Staten geldt voor Dogecoin bijvoorbeeld dat ze verkrijgbaar is in meer dan 1.800 geldautomaten die verspreid over het land staan opgesteld. Bovendien blijft het zeer eenvoudig en bovendien ook voordelig mogelijk om betalingen de wereld over te sturen met behulp van Dogecoin. Dit gezegd hebbende is het zo dat de meerwaarde van heel wat coins schuilgaat in het principe van store of value of dus met andere woorden het opslaan van waarde op de blockchain. Dit principe geldt eigenlijk zo goed als volledig niet voor Dogecoin. Daarvoor is de Dogecoin koers en vooral ook het koerspotentieel voor de toekomst jammer genoeg veel te beperkt. 

Conclusie; een rasechte gedecentraliseerde betaalmethode

Bij het bepalen van de Dogecoin waarde hoeven we dus eigenlijk geen rekening te houden met het store of value principe. Eigenlijk kunnen we alleen maar vaststellen dat de DOGE-token een rasecht gedecentraliseerd betaalmiddel is. Ze wordt dan ook eigenlijk nergens anders echt voor gebruikt. Voor mensen die graag snel een kleine fooi of een kleine betaling de wereld over willen sturen kan Dogecoin wel degelijk een interessante optie zijn om te overwegen. Bovendien, ook de sympathie waar deze coin op kan rekenen maakt het op zich nog steeds iets interessants om naar te kijken.