Ethereum kopen

Ethereum kopen? Op deze pagina kan je meer informatie vinden over het kopen van Ethereum of ether. Dit kan je doen met bijvoorbeeld de bitcoin, maar ook via iDeal zijn er enkele mogelijkheden. Kijk voor de aankoop van Ethereum eens bij het Nederlandse Bitvavo, waar je naast Ethereum ook tal van andere crypto’s kan kopen. Daarnaast kan je ook Ethereum kopen/de Ether kopen via Coinbase (en krijg $10 extra bij aankoop van minimaal $100).

Begin met een Ethereum wallet

Voordat je überhaupt Ethereum (of eigenlijk de token, de ether) kan kopen, dien je te beschikken over een wallet (portemonnee). Heb je al een wallet? Dan kan je door naar de volgende stap. Als je nog geen wallet hebt, dan moet je die aanmaken. Zie je wallet als je bankrekeningnummer, en zonder die wallet kan je de ethers niet opslaan.

Een wallet die veel gebruikt wordt, is de online wallet MyEtherWallet.com. Het aanmaken van de wallet spreekt redelijk voor zichzelf, maar onderstaand filmpje kan je verder op weg helpen mocht het nog niet lukken:

Uiteindelijk zal je op een pagina terechtkomen met daarop twee lange codes. Dit zijn je Ethereum wallet adres (“Your Address”) en je private key (“Private Key”). Je wallet adres kan je gerust met anderen delen, maar houd de private key voor jezelf!

Mocht je een substantieel bedrag aan Ethereum willen kopen, dan is een online wallet wellicht niet meer de beste keuze (vanwege veiligheidsrisico’s). Als je die risico’s graag wilt verkleinen, kan je kiezen voor een hardware-wallet. Veelgebruikte hardware-wallets voor Ethereum zijn bijvoorbeeld de Ledger Nano S of de Trezor.

Als je de Ethereum tokens hebt gekocht en in een wallet hebt geplaatst, dan kan je er nog niet zo veel mee. Wil je bijvoorbeeld in verschillende cryptocurrencies gaan handelen, dan dien je wat tokens naar een exchange (beurs) te verplaatsen. Daar kan je een nieuw adres aanmaken, waar je de ethers naartoe kan sturen om er vervolgens mee te handelen.

Ether / Ethereum kopen

Als je een wallet hebt, en het adres van de wallet bij de hand hebt, kan je Ethereum kopen. Via bijvoorbeeld (het Nederlandse) Litebit.eu is het mogelijk om Ethereum te kopen met iDeal. Naast de ether tokens, zijn daar ook tientallen andere cryptocurrencies verkrijgbaar. Bitcoin kopen kan je bijvoorbeeld ook via Bitvavo.nl doen. Een andere mogelijkheid om Ethereum te kopen is via Coinbase, waar je $10 extra krijgt bij een aankoop boven de $100 via deze link. Overigens hoef je niet een geheel aantal ethers te kopen, dat mag ook 0,15482 te zijn (bijvoorbeeld). Je kan vaak ook gewoon het aantal in euro’s invoegen, waarna het automatisch omgerekend wordt naar ETH. Als je wilt weten wat de Ethereum waard is, kan je daarvoor de Ethereum koers pagina gebruiken.

Een andere manier om aan Ethereum / ether te komen, is door te andere cryptocurrency via een exchange te verhandelen (bv Binance). De makkelijkste manier om dat te doen is via de bitcoin. Daarvoor dien je wel eerst de bitcoin te hebben. Bitcoins kopen gaat op eenzelfde manier als Ethereum kopen, wat er nog bij komt kijken is het omwisselen van de bitcoin (BTC) naar Ethereum (ETH) op de exchange.

Waar kan ik Ethereum kopen?

Dus, je kan direct Ethereum kopen via:

  • Bitvavo (handig met iDeal Ethereum kopen)
  • Coinbase (krijg $10 extra bij aankoop van $100 of meer)

Een andere manier is om je bitcoin (of andere cryptocurrency) om te zetten naar Ethereum. Daarvoor dien je bitcoins te kopen (bekijk hier hoe) en deze op een exchange om te wisselen naar Ethereum. Er zijn ook enkele exchanges waar je een andere cryptocurrency (bijvoorbeeld Ripple) om kan zetten naar Ethereum. Lees hier meer over de exchanges.