Ethereum (ETH) koers

Ethereum (ETH) is waarschijnlijk na bitcoin de bekendste en populairste cryptocurrency. Na een geweldige opmars sinds begin 2017, is het ook een van de waardevolste cryptocurrencies. Ethereum is ontstaan na de afsplitsing waardoor er naast Ethereum (ETH) ook Ethereum Classic (ETC) op de markt was. Op deze pagina vind je de Ethereum koers en ETH waarde.

Actuele koers Ethereum: 215,40
Prijs in bitcoin: Ƀ 0.02507400

Totale marktwaarde: 23.986.699.567
Prijsverschil 24 uur: -0.38%

Wat is Ethereum?

Bovenstaande grafieken geven eigenlijk niet de koers en waarde van Ethereum aan, maar van de Ether. Dat is de munt die bij het Ethereum netwerk hoort. Ethereum is dus eigenlijk het netwerk, en de Ether is het cryptogeld (of token). Net zoals het netwerk van de bitcoin de blockchain is.

Maar wat is Ethereum dan wel? Ethereum is een softwareplatform gebouwd op de blockchaintechnologie, kort gezegd. De blockchain is een groot netwerk aan computers, waar bijvoorbeeld de transacties die worden gedaan, in opgeslagen worden. Nu is de blockchain nog erg ingewikkeld, en daardoor lastig om andere applicaties of toepassingen voor te maken. Ethereum maakt dat makkelijker. Met de Ethereum dApps (decentralized apps). Meer informatie kan je vinden in de white paper.

Ether waarde

De koers die je in de grafieken ziet, is dus eigenlijk Ether koers. De Ether is de token die bij het Ethereum netwerk hoort, en die is nodig om gebruik te kunnen maken van het Ethereum netwerk als applicatieontwikkelaar. Daar verschilt de munt dus ook heel erg in van de bitcoin. Met de bitcoin kan je in de winkel betalen (of dat is in ieder geval de bedoeling). De Ether is echt alleen bedoeld om het netwerk te voorzien van brandstof.

Maar waarom is de Ether dan zo waardevol geworden in de afgelopen tijd? Dat komt omdat Ethereum tal van mogelijkheden heeft en ondertussen ook grote bedrijven zich hierin zijn gaan interesseren (denk aan Microsoft, BP, Toyota, Samsung en de lijst gaat maar door). Door die interesse wordt de prijs omhoog geduwd.

Mocht je ook de eigenaar willen worden van een Ether (of een gedeelte), neem dan een kijkje op de Ethereum / Ether kopen pagina.