KuCoin

Kucoin is een cryptocurrency exchange gevestigd in Hong Kong. Kucoin is een unieke exchange omdat het 90% van zijn (fee-)winst deelt met de gebruikers van Kucoin, ondanks de lage trading fee van 0,1%. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van de eigen munt KCS. De exchange is er sinds 15 september 2017.

Ga naar Kucoin.com

Naast het feit dat Kucoin bekend staat om het uitkeren van de winst aan zijn gebruikers, is het ook bekend omdat nieuwe munten hier relatief snel op verschijnen voordat ze op andere grote exchanges staan. Een voorbeeld hiervan is Red Pulse, welke als eerste op Kucoin verscheen en de exchange hielp aan naamsbekendheid. Verder op deze pagina zullen we onze Kucoin ervaringen en reviews delen.

KuCoin Shares (KCS)

Kucoin betaalt 90% van de winst uit aan de gebruikers van de exchange. Het grootste deel daarvan (50%) wordt berekend aan de hand van het aantal Kucoin aandelen (KCS tokens) dat je bezit. Iedereen kan op de Kucoin exchange deze tokens kopen, en geven je recht op een gedeelte van de trading fees.

Verder kan je deze munt ook gebruiken om korting te krijgen op de trading fee. Dat is eenzelfde manier zoals de exchange Binance doet met de BNB-token.

Kucoin invitation bonus

De overige 40% die wordt gegeven, is aan de hand van de invitation bonus van Kucoin. Als je iemand (Persoon X) uitnodigt om gebruik te maken van Kucoin, dan ontvang je 20% van zijn trading fee. Als die persoon (Persoon X) vervolgens ook iemand uitnodigt (Persoon Y), dan ontvang jij 12% van de trading fee van Person Y. Als Persoon Y vervolgens Persoon Z uitnodigt, dan krijg je ook nog eens 8% van de trading fee van Persoon Z. Als je veel mensen weet uit te nodigen, kan dat dus flink oplopen. Aanmelden daarvoor kan via deze link.

Op het eerste oog kan bovenstaande invitation bonus op een piramide of Ponzi scheme lijken. Dat is echter niet zo, want Kucoin geeft een groot gedeelte (90%) van de trading fee weg aan de gebruikers. Dit is een strategie wat het gebruikt om sterk te groeien. Nodig dus vooral je vrienden uit nadat je je aangemeld hebt via deze link.

Verdere info

Overige informatie over de Kucoin exchange:

  • Kucoin heeft een 2-stappen verificatieprocedure voor de gebruikers (gebruik daarvoor Google Authenticator). Hierdoor is je account extra beveiligd. Deze code gebruik je ook bij het handelen, waardoor alles extra veilig is.
  • De trading fees liggen met 0,1% best laag. Ook het afhalen van je tokens van de exchange kost niet heel veel. Kijk voor de actuele informatie op de site bij fees.
  • De support van Kucoin is 24 uur per dag, 7 dagen per week (goed) bereikbaar.