Plus500 CFD Bitcoin handelen

Je kan op verschillende crypto exchanges handelen in bitcoin en andere cryptovaluta die daar speciaal voor gemaakt zijn. Kijk daarvoor eens op deze pagina. Via Plus500 kan je ook handelen, alleen werk je dan met zogenaamde CFDs. Hierdoor bezit je niet de munt zelf, maar kan je wel speculeren op een koersstijging of daling. Naast bitcoin kan je ook in tal van andere munten (Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash, IOTA) handelen met een CFD. 79% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Wat is Plus500?

Plus500 is één van de grootste online platformen die gebruikt worden om te investeren. Bij Plus500 investeert men door middel van een ‘Contract for Difference’ (CFD). Daarmee kan je inspelen op een waardestijging of -daling van een product, bijvoorbeeld de bitcoin. Gezien de enorme volatiliteit van de bitcoin prijs, kunnen veel mensen dit erg interessant vinden. Daarbij kan je ook een hefboom inzetten, waardoor je met meer geld investeert dan je eigenlijk hebt. Dit houdt ook in dat je meer kan verliezen. Bedenk daarom goed dat het vermogen dat je investeert risico loopt.

Naast investeren in cryptovaluta via Plus500, is het ook mogelijk om in allerlei andere producten te investeren. Denk daarbij aan forex, aandelen, grondstoffen en meer. Ook dit gebeurt allemaal via een CFD. Overigens goed om te benoemen, is dat je bij Plus500 niet écht over een (deeltje) bitcoin bezit. Je investeert enkel in de waardestijging of -daling.

Om het makkelijk te maken, kan je een gratis demo account openen bij Plus500 om te handelen in bitcoin. Hierbij is geen investering nodig. Mocht je uiteindelijk wel met echt geld willen investeren, dan is dat ook mogelijk.

Is Plus500 betrouwbaar?

De bedrijven die Plus500 vertegenwoordigen worden gereguleerd door de lokale financiële regelgevers (bijvoorbeeld FCA (#509909) in Groot Brittannië) (zoals wij in Nederland de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hebben). Plus500CY Ltd is ook geautoriseerd en gereguleerd door CySEC.

Plus500 is dus een betrouwbaar platform, waarbij je gerust je verdiende geld bij kan investeren. Let er wel op dat investeren (ook bij de bitcoin) nooit zonder risico is.

Mocht je Plus500 willen proberen, dan zijn er twee opties:
– Een gratis demo account openen om alles uit te proberen.
– Een account openen waarbij je via iDeal geld kan storten om te beginnen met handelen in bitcoin via Plus500.

Voordelen Plus500

Plus500 biedt aan aantal voordelen voor investeerders:

  • Eenvoudig en duidelijk platform
  • Gereguleerd en geautoriseerd
  • Geavanceerde risico management tools
  • Contact 24/7 open
  • Gratis demo versie om te proberen
  • Meer dan alleen handelen in cryptovaluta
  • Geen provisies
  • Geld storten met iDeal

Daarnaast nog een aantal puntjes om goed te onthouden:

  • Plus500 maakt gebruik van CFD’s, je beschikt niet over een bitcoin maar speculeert over de waarde.
  • Je vermogen loopt risico bij het handelen in bitcoin (en andere producten).