IOTA (MIOTA) koers

Onderstaande grafiek toont de IOTA koers in euro, dollar en bitcoin (btc) waarde. Of eigenlijk de MIOTA koers, aangezien een IOTA een te kleine waarde heeft om te tonen, en dus de prijs van een miljoen IOTA getoond wordt.

Actuele koers IOTA:
Prijs in bitcoin:

IOTA is een cryptocurrency die zich richt op het Internet of Things (IoT). In plaats van het bekende blockchain, maakt IOTA gebruik van de zogenaamde Tangle. Dit is een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om (theoretisch) oneindig schaalbaar te zijn én gratis. Hierdoor is het perfect om te fungeren als klein betaal middel voor IoT apparaten.

Wat maakt IOTA zo speciaal?

Zoals gezegd maakt IOTA geen gebruik van de blockchain techniek zoals geïntroduceerd bij de bitcoin. IOTA maakt gebruik van de Tangle. Het is lastig te begrijpen en uit te leggen hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat.

Het grootste verschil tussen de Tangle en de blockchain, is de afwezigheid van de miners. Bij de blockchain zijn deze essentieel. Door de miners worden de transacties in feite over het netwerk verstuurd. Bij de Tangle dient iedereen die een transactie verstuurd, ook twee transacties te verifiëren. Op die manier is IOTA gratis en oneindig schaalbaar, in theorie. In praktijk is er nog een hoop ontwikkeling nodig, maar als het werkt is het goud waard.

iota-tangle-illustratie

IOTA kopen

Als je op zoek bent naar een manier om IOTA te kopen, dan kan je dat doen op de volgende manier:

  • Open een (gratis) account bij een exchange die IOTA aanbiedt (bijvoorbeeld Binance)
  • Verstuur bitcoin (BTC) naar de exchange wallet (lees hier meer over het kopen van bitcoin)
  • Verhandel BTC voor IOTA.

IOTA kopen kan op het moment helaas nog niet met iDeal.