Litecoin (LTC) koers

Litecoin wordt in de cryptomarkt vaak gezien als zilver, waar Bitcoin goud is. Opzich een redelijke vergelijking als je de munten met elkaar vergelijkt. Op deze pagina vind je meer informatie over de Litecoin, de waarde en de Litecoin koers.

Onderstaande grafiek toont de Litecoin koers van de afgelopen tijd. Je kan de koers zelf bekijken over de laatste dagen, weken, maanden of jaren. Ook kan je ervoor kiezen om de Litecoin koers te bekijken in euro, dollar of btc waarde. Standaard zie je de LTC naar EUR koers.

Actuele koers Litecoin: 63,23
Prijs in bitcoin: Ƀ 0.00183851

Wat is Litecoin?

Litecoin behoorde tot een van de eerste altcoins. In 2011 werd het geïntroduceerd door ex-Google medewerker Charles Lee. Bitcoin en Litecoin hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook verschillen:

  • Litecoin heeft een nieuw blok elke 2,5 minuten, waar de Bitcoin dat elke 10 minuten heeft.
  • Litecoin heeft een totale supply van 84 miljoen stuks, vier keer meer dan Bitcoin.
  • Litecoin maakt gebruik van het Scrypt algoritme, waar Bitcoin SHA256 gebruikt.

Door een combinatie van de bloks, supply en bekendheid van de coin, is het vaak een goed alternatief om snel geld te versturen. Zo zijn de transactie kosten bij Litecoin vaak wat lager, en heb je over het algemeen geen vertraging in het netwerk.

Ondertussen heeft de ontwikkelaar Charles Lee bekend gemaakt te stoppen met de verdere ontwikkeling van de munt, en heeft naar eigen zeggen al zijn Litecoins van de hand gedaan.

Zie ook onderstaande video als je meer wilt weten over Litecoin.

Litecoin koers

De munt Litecoin bestaat al heel erg lang. Zoals gezegd was het een van de eerste altcoins (dus munten anders dan Bitcoin) die op de markt kwam. Van die vroegere periode zijn er maar weinig munten die het zo lang uit hebben gehouden.

Door de relatief hoge koers van Litecoin, weet de munt zich nog altijd prima te meten met andere munten in de top 10, top 25 qua marktkapitalisatie.

Ook de Litecoin koers is aan flinke schommelingen ondervonden. Als je de koers historie van Litecoin bekijkt via bovenstaande live koers, is het goed te zien dat het veel omhoog en omlaag gaat. Zoals een (goede, of misschien wel elke) cryptomunt misschien wel altijd lijkt te bewegen.

De koers in bovenstaande grafiek is de Litecoin euro koers. Toch het meest relevant voor Nederlanders. Ook vind je er de omrekening naar de bitcoin, om te zien hoe Litecoin zich in verhouding tot btc beweegt.

Litecoin kopen met iDeal, ook interessant voor Nederlanders natuurlijk, is ook gewoon mogelijk. Via de knoppen bovenaan deze pagina kan je Litecoin (LTC) kopen met iDeal.