Monero (XMR) koers

Actuele koers Monero: 167,93
Prijs in bitcoin: Ƀ 0.00264353

Toen Bitcoin op de markt werd gelanceerd werd er al snel geopperd dat een betaling uitvoeren met behulp van de BTC-token altijd geheel anoniem was. Dat bleek echter helemaal niet correct te zijn. Toen deze vaststelling gebeurde werd er gekeken naar oplossingen om dit wel te realiseren. Veel mensen stapten namelijk in crypto zodat ze op een anonieme manier betalingen zouden kunnen uitvoeren. Eén van de coins die er in slaagde om dat te realiseren was Monero met haar XMR-token. Monero is tot tegenwoordig één van de grootste en tevens ook belangrijke privacy coins die er op de markt is terug te vinden. Wil jij ook graag meer ontdekken over Monero en over het potentieel van de Monero koers? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

Betalingen versturen in volledige anonimiteit 

Een transactie uitvoeren met Bitcoin of eender welke andere cryptocurrency is dus lang niet zo anoniem als je mocht denken. Dat geldt wel voor Monero als privacy coin. Voor het Monero ecosysteem geldt dat ze wordt aangedreven door de Nitrogen Nebula software. De kans is groot dat deze software jou niet meteen iets zegt. Toch, in de wereld van de privacy heeft deze software ondertussen een nagenoeg onfeilbare reputatie weten neer te zetten. 

Door gebruik te maken van de Nitrogen Nebula software is het in de praktijk mogelijk om transacties uit te voeren die op geen enkele manier getraceerd kunnen worden. Bovendien wordt er voor gekozen om transacties op het netwerk door te sturen met behulp van Dandelion++. Dit protocol zorgt er voor dat het traceren van transacties werkelijk bijzonder ingewikkeld wordt. Daarmee wordt de anonimiteit van de uit te voeren transacties sterk verbeterd. Elke transactie die plaatsvindt op het netwerk van Monero wordt mogelijk gemaakt door middel van een wallet. Deze wallets doen dienst als primaire opslagmethode. Met andere woorden, op het ogenblik dat er een token wordt overgemaakt van partij A naar partij B zal deze uitsluitend zichtbaar zijn in de individuele wallets.

Hoeveel kost een transactie uitvoeren met Monero? 

Wanneer we de Monero waarde van naderbij gaan bekijken zien we dat deze uiteraard hoofdzakelijk wordt bepaald door het volume dat er door de coin wordt gestuurd. Dit volume ligt relatief hoog. Het lijkt er dan ook naar uit te zien dat Monero voor veel partijen de meest geprefereerde privacy coin op de markt is. Dit is niet alleen het gevolg van de software waar gebruik van wordt gemaakt. Ook de transactiekosten voor het uitvoeren van een betaling met Monero liggen bijzonder laag. Op moment van schrijven is er dan ook sprake van een transactiekost van gemiddeld 0,0022 dollar. Deze lage transactiekosten zijn het gevolg van microtransacties. Let wel, de kostprijs die moet worden betaald wordt continue geherwaardeerd. Dit betekent dat de kosten over tijd aanzienlijk kunnen verschillen. 

Prioritaire transacties 

Dat de Monero koers deels wordt beïnvloed door de kosten en dus door de interesse waar de coin op kan rekenen is logisch. In het merendeel van de gevallen zijn de transacties dus sowieso uit te voeren tegen een zeer lage kostprijs… toch is dat niet altijd het geval. In bepaalde gevallen is het zo dat je graag wil hebben dat je transactie prioritair wordt behandeld. Dat is geen verplichting, maar als je dit graag wil, dan zal je hiervoor extra transactiekosten aangerekend krijgen. In principe is een prioritaire afhandeling van je transactie niet echt noodzakelijk. Echter, wanneer er veel transacties in de wachtrij staan en je dringend een betaling moet overmaken kan het wel handig zijn. 

Op welke voordelen kan je rekenen bij Monero?

Het belangrijkste voordeel dat ook de grootste impact heeft op de Monero waarde is uiteraard het feit dat je er compleet anoniem transacties mee kan uitvoeren. Het is bovendien ook niet mogelijk om in te schatten hoeveel XMR-tokens er in een bepaalde wallet zijn terug te vinden. Dit als gevolg van het feit dat alle transactiegegevens die deel uitmaken van het netwerk zijn versleuteld. Andere voordelen waar je bij het gebruik van Monero op kan rekenen zijn de volgende:

  1. XMR-tokens zijn fungibel waardoor 1 XMR altijd gelijk staat aan 1 XMR; 
  2. Monero is een volledig gedecentraliseerde cryptocurrency en werkt dus zonder dat er een centraal orgaan aan te pas dient te komen; 
  3. Transacties worden automatisch geverifieerd door middel van een autorisatietraject in het algoritme waardoor er geen manuele tussenkomst voor is vereist; 

De verschillende voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van Monero zorgen er voor dat deze cryptovaluta door de jaren heen het hoofd stevig boven water heeft weten te houden. De Monero waarde heeft weliswaar wat moeten inboeten, maar in vergelijking met andere privacy coins beschikt ze nog steeds over een veel groter toekomstperspectief. 

Conclusie; mogelijk de beste cryptovaluta voor anonieme transacties

Naarmate cryptocurrencies meer en meer gereguleerd worden is het zo dat privacy coins onder het vergrootglas zijn komen te liggen. Dit is een probleem waar ook Monero mee wordt geconfronteerd. Dit is dan ook zeker een belangrijk punt waar aandacht aan dient te worden besteed richting de toekomst. De prijs van de XMR-token zal wellicht altijd wel enige druk blijven ondervinden door een steeds verder aanscherpende regulering. Dit gezegd hebbende blijkt Monero wel de geprefereerde coin te zijn voor iedereen die in volledige privacy transacties wenst uit te voeren.