NEM (XEM) koers

NEM is een nieuwe vorm van een blockchain met daarop de eigen crypto XEM. Groot verschil met de Blockchain van bijvoorbeeld Bitcoin, is dat NEM door de manier van transacties verwerken geen hoge energiekosten heeft.

Hieronder vind je de live koers van NEM (XEM). Deze NEM koers kan je instellen op de laatste dagen, weken, maanden of jaren. Ook kan je ervoor kiezen om de XEM koers te zien in euro, dollar of btc waarde.

Actuele koers NEM: 0,032287
Prijs in bitcoin: Ƀ 0.00000094

Wat is NEM?

Het initiële plan van NEM was om een fork te maken van NXT, maar uiteindelijk hebben de developers ervoor gekozen om een nieuw platform te maken. Hierdoor is de XEM cryptocurrency uniek, wat het ongetwijfeld meer waarde zal hebben gegeven.

Hoewel de blockchain van NEM overeenkomsten heeft met andere blockchains (je kan inzien hoeveel een wallet bevat aan XEM, wie wat naar elkaar toestuurt, etc.), is het toch net wat anders.

Zoals eerder gezegd is dat vooral op de manier van het verwerken van transacties. Bij bijvoorbeeld de bitcoin maakt men gebruik van het zogenaamde Proof of Work (PoW). Daarbij lossen de computers (‘miners’) lastige wiskundeformules op. Als deze opgelost wordt, krijgt de miner een vergoeding. De formules worden steeds lastiger, waardoor er meer rekenkracht en dus meer energie gebruikt wordt.

NEM bevestigt transacties op een andere manier welke zij ‘harvesting’ genoemd hebben, ook wel Proof of Importance (PoI). Hierbij delen de nodes in het netwerk de transacties met elkaar. Daarvoor ontvangen zij een deel van de transacties kosten. De verspreiding van valse transacties wordt voorkomen doordat naar de beste nodes geluisterd wordt. Dit is op basis van het XEM-saldo bij een node, de leeftijd, de uptime en het aantal transacties van een node. Daar komt ook de naam vandaan, de beste (of belangrijkste) nodes geven de transacties door en dus spreekt met van Proof of Importance.

Zie ook onderstaand filmpje van NEM.