NEO (NEO) koers

In onderstaande grafiek vind je koers van NEO in euro, dollar en bitcoin (btc) waarde.

Actuele koers NEO: 12,31
Prijs in bitcoin: Ƀ 0.00023145

NEO, voorheen bekend als Antshares, is een populaire cryptocurrency (vooral in Azië/China, maar ook meer in Nederland) waardoor het interessant kan zijn om de koersverloop in de gaten te houden. Op deze pagina vind je de NEO euro koers, maar verder ook informatie over NEO als cryptocurrency (of eigenlijk crypto-equity, omdat het geen vorm van geld is en daarmee met de Chinese overheid samen kunnen werken) en de blockchain.

Wat is NEO?

Sinds 24 juli 2017 wordt deze cryptocurrency NEO genoemd, daarvoor heette het nog Antshares. NEO is ontwikkeld door Onchain, een Chinees bedrijf in Shanghai. Door de populariteit van de munt in China, wordt het ook wel de Chinese/Aziatische bitcoin genoemd. NEO heeft een flink aantal trouwe volgers van de munt, maar sinds een aantal jaar lijkt de interesse van andere mensen wat minder te worden. Dit zie je ook terug aan de koers en marktkapitalisatie van de munt, die hedendaags (2021) niet meer in de buurt komt van het hoogtepunt van begin 2018.

NEO ondersteunt smart contracts, iets wat we eerder al zagen bij Ethereum. Daarom wordt het ook wel de Chinese/Aziatische Ethereum genoemd. Wat dat betreft meet de munt zich aan de twee grotere cryptocurrencies die er zijn. Door deze smart contracts (of NeoContracts), is het mogelijk om processen te automatiseren op de blockchain.

Oorsprong in China

NEO komt dus uit China, en dat brengt voor de munt veel voordelen met zich mee. Bijvoorbeeld overheidssteun. Waar de bitcoin aanzienlijk veel moeite daarin heeft (China verklaarde eerder dat het de bitcoin niet als valuta zag), lukt dat NEO beter. Ook andere cryptocurrencies worstelen nog met deze Oosterse markten, iets waar NEO geen probleem mee lijkt te hebben.

Dat is wel iets wat vaker gebeurt, dat Westerse bedrijven geen voet aan wal weten te krijgen in China. Denk bijvoorbeeld aan Google, Whatsapp of Amazon. Voor alle drie heeft China wel eigen tegenhangers (Baidu, WeChat, Alibaba). Dit zal te maken hebben met het feit dat zij (de lokale ondernemingen) de markt beter kennen, zo ook met NEO.

Naast bovengenoemde voordelen van NEO, is de vorm hoe de smart contracts van de cryptocurrency werken ook interessant. We kennen de smart contracts al van Ethereum, alleen daar dient men de programmeertaal Solidity te leren. Bij NEO kan men al veel gebruikte talen gebruiken (o.a. C# en Java), en in de toekomst zullen er daar nog wat meer van bijkomen.

GAS

Wie over NEO beschikt, heeft ook de beschikking over GAS. GAS kan je zien als het dividend dat je uitbetaald krijgt als je over NEO beschikt. Vaak dien je de NEO hiervoor wel in je eigen wallet te hebben staan, en niet die van een exchange (al zijn er exchanges die ook de gegenereerde GAS uitgeven).

Maar wat is die GAS precies, en wat heb je eraan? De GAS wordt eigenlijk gebruikt voor alles wat je over het NEO netwerk stuurt. Dit is de ‘brandstof’ dat alles draaiend houdt. GAS is deelbaar tot 8 cijfers achter de komma, waardoor je 0,00000001 GAS kan hebben.

Wil je weten hoeveel GAS je ongeveer moet krijgen? Maak daarvoor gebruik van deze handige tool: https://www.neotogas.com/

NEO koers volgen

De NEO koers volgen zal altijd interessant blijven. Het is en blijft een groot en interessant project wat in de toekomst wellicht meerdere vruchten af zal werpen. Hierboven vind je daarom de NEO koers van de afgelopen dagen, weken, maanden en jaren.

In de live koers bovenaan de pagina vind je de NEO koers in euro. Daarnaast wordt die ook getoond in de waarde van bitcoin, om zo duidelijk te hebben hoe de munt tegenover de bitcoin staat.

NEO kopen?

Wil je NEO kopen, dan kan je daarvoor het best terecht op een exchange (bv Binance of Bittrex). Daar kan je vervolgens NEO kopen met BTC (als je nog geen bitcoin/btc hebt, kan je hier lezen hoe je die kan kopen). Dit is de goedkoopste manier. Je zou het ook via een andere reseller kunnen doen, al betaal je daar wel een premium over.

GAS kopen kan je overigens op dezelfde manier doen, of genoeg NEO kopen en de GAS opsparen.

Bovenaan deze pagina, bij de livekoers, vind je ook een mogelijkheid om NEO te kopen. Gewoon met iDeal van een Nederlandse exchange, wel lekker makkelijk.