Stellar (XLM) koers

Actuele koers Stellar: 0,108627
Prijs in bitcoin: Ƀ 0.00000315

Stellar en Ripple, het blijven twee projecten die in zekere zin altijd met elkaar verbonden zullen zijn. De opzet van beide projecten is eigenlijk ook nagenoeg hetzelfde. Dat hoeft niet te verbazen, want beide projecten zijn (mede) opgezet door Jed McCaleb. Ondanks het feit dat allebei deze cryptocurrencies over hetzelfde uitgangspunt beschikken zijn ze toch ook vrij verschillend. Voor Stellar geldt bijvoorbeeld dat de focus duidelijk ligt op de consumenten. Dit terwijl Ripple zich met haar XRP-token voornamelijk richt op bedrijven. Overweeg jij een investering te doen in Stellar, maar wil je daar graag eerst toch nog wat meer over te weten komen? Lees dan vooral snel verder! 

De gedachte achter het ontstaan van de Stellar cryptocurrency 

Stellar is een project die op de markt werd gelanceerd met als doel om mensen te helpen bij het overwinnen van de struikelblokken die gepaard gaan met het uitvoeren van grensoverschrijdende transacties. Deze hindernissen uiten zich op verschillende manieren. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld de lange transactietijden. Daarnaast is het echter ook zo dat je rekening dient te houden met hoge kosten. Stellar probeert deze problemen te tackelen door het aanbieden van niet alleen snelle, maar bovendien ook erg voordelige internationale transacties. Voor de ontwikkelaars achter het project Stellar geldt dat ze begrijpen dat lang niet iedereen verspreid over de wereld toegang heeft tot financiële diensten. Mocht dat wel het geval zijn bestaat de kans overigens ook nog eens dat ze veel te duur zouden uitvallen. Daar wil het project Stellar voor eens en altijd verandering in brengen. 

Hoe werkt Stellar precies? 

Voor het Stellar netwerk geldt dat er gebruik wordt gemaakt van zogenaamde ‘Lumens’. Dit is de benaming die aan de tokens is gegeven. Deze lumens beschikken over een bepaalde Stellar prijs en worden gebruikt om geldsommen te versturen over het Stellar netwerk. Bovendien worden ze eveneens gebruikt om bepaalde valuta’s om te kunnen zetten. Het netwerk zelf beschikt over een gedecentraliseerd karakter en maakt derhalve gebruik van peer-to-peer technologie. Door gebruik te maken van lumens is het mogelijk om één bepaalde soort valuta door één peer te laten verzenden. Vervolgens kan deze bij de ontvanger onder de vorm van een andere valuta kopen.

Met andere woorden, de verzender kan euro’s versturen terwijl de ontvanger Amerikaanse dollars krijgt. Dit wordt mogelijk gemaakt door het feit dat het Stellar netwerk stelselmatig controleert of er directe valutaparen voor ruil beschikbaar zijn. Is dat niet zo? Dan wordt er gekeken of er daar mogelijks vraag naar kan zijn door één van de verschillende lumens houders op het netwerk. Heeft men de lumens vervolgens weten te verwerven? Dan kan het systeem vervolgens gaan zoeken naar het aantal lumens samen met de uiteindelijke valuta. 

Bovenstaande werkwijze zorgt er voor dat er eenvoudig een waarde transactie kan worden uitgevoerd tussen verschillende valuta’s die op zich niet over een gemeenschappelijk verhandeld paar beschikken. Bovendien is het zo dat het netwerk van Stellar er voor kiest om gebruik te maken van zogenaamde ankers. Deze ankers moeten er voor zorgen dat de uitwisseling van valuta binnen het netwerk kan worden vereenvoudigd. Op deze manier is het mogelijk om zowel een deposito aan te houden als een krediet uit te geven in een andere valuta. Omwille van het feit dat alle ankers zich op hetzelfde netwerk bevinden is het zo dat het Stellar netwerk zich kenmerkt door een ongelofelijke snelheid. De verschillende toepassingsvlakken van het Stellar netwerk zorgen er in de praktijk uiteraard ook voor dat de Stellar prijs wordt blootgesteld aan continue fluctuaties. 

Eenvoudig en voordelig internationale betalingen uitvoeren met Stellar

De Stellar koers wordt in de praktijk uiteraard beïnvloed door het volume dat door het netwerk wordt verwerkt. Des te groter de vraag naar Stellar lumen tokens des te hoger uiteindelijk ook de waarde van de Stellar prijs zal reiken. Dat er heel wat interesse bestaat voor het project is alvast een feit. Heel wat mensen zien hierin dan ook de mogelijkheid om op een snelle en bovendien ook zeer voordelige manier geld de wereld rond te kunnen sturen. 

Los van de Stellar prijs is het zo dat de transactiekosten die aangerekend worden op het netwerk dan ook erg laag zijn gelegen. De kosten voor het uitvoeren van een lumen transactie bedragen dan ook amper 0.00001 XLM. Let wel, je moet er wel rekening mee houden dat er kosten verbonden kunnen zijn aan het kopen van Stellar lumen tokens. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat het uitvoeren van internationale transacties met deze token niet alleen eenvoudig, maar bovendien ook uitermate voordelig mogelijk wordt gemaakt. 

Conclusie; voor veel mensen ongetwijfeld een interessante oplossing

De transactiekosten die worden aangerekend voor het uitvoeren van internationale transacties zijn reeds jarenlang een doorn in het oog van vele mensen. Dit geldt niet alleen voor de kosten die dergelijke transacties met zich meebrengen. Wat namelijk bovendien ook te denken van de tijd die het in beslag neemt om dergelijke transacties uit te kunnen voeren? Wanneer iemand aan de andere kant van de wereld snel geld nodig heeft is het absoluut niet zo eenvoudig om zomaar even snel aan deze wens of noodzaak tegemoet te kunnen komen, in tegendeel. 

Stellar biedt een uitstekende oplossing voor bovenstaand probleem. Dit niet alleen omdat ze lage transactiekosten hanteert en de verwerking razendsnel plaats kan vinden, maar ook omdat het netwerk volledig gedecentraliseerd is. Bovendien is het als houder van Stellar lumen tokens ook nog eens mogelijk om je voordeel te doen met de Stellar koers. Naarmate het project meer en meer aan bekendheid zal gaan winnen is de kans namelijk erg groot dat ook de Stellar prijs daar positief op gaat reageren. Zo beschik je niet alleen altijd over de mogelijkheid om geld de wereld rond te sturen, maar kan je mogelijks ook nog eens profiteren van de gunstige koersevolutie die Stellar mee kan maken.