Actuele koers TRON: € 0,138138
Prijs in bitcoin: Ƀ 0.00000262
TRON, een project van de bekende Chinese ondernemer Justin Sun is een blockchain platform dat zich volledig richt op content binnen de entertainment industrie. In het verleden heeft onder meer John McAfee zich reeds zeer positief uitgelaten over de TRX-token (hoewel hij dat wel vaker tegen betaling deed…). Het project moet onder meer de concurrentie aangaan met de gevestigde waarde Ethereum. TRON claimt in ieder geval in staat te zijn veel meer transacties te kunnen verwerken dan laatstgenoemde.
Wat is TRON?
TRON is een blockchain systeem die het mogelijk maakt om er gedecentraliseerde applicaties op te kunnen ontwikkelen. Bovendien is het eveneens mogelijk om door middel van het systeem media content te delen. De TRX-token gebruiken maakt het onder meer mogelijk om toegang te krijgen tot bepaalde functionaliteiten van de blockchain. TRON verscheen op de markt in het jaar 2017 en werd ontwikkeld door Justin Sun. In eerste instantie waren de TRX-tokens zogenaamde ERC-20 tokens die aldus draaiden op het Ethereum netwerk. In het jaar 2018 ging de token over op de eigen blockchain van TRON. In datzelfde jaar maakte het bedrijf bekend BitTorrent over te nemen. BitTorrent is het belangrijkste platform voor de uitwisseling van bestanden wereldwijd. TRON zag dit als een belangrijke en eigenlijk zelfs noodzakelijke eerste stap om een gelijkaardig media-speelveld te kunnen creëren op het internet. Door de jaren heen heeft de TRON koers op verschillende momenten aardig gepiekt. Onder meer in het jaar 2018 behaalde coin een waarde van 0,30 Amerikaanse dollar.
Hoe werkt TRON precies?
Het TRON-netwerk kenmerkt zich door tal van verschillende uitgangspunten. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat de gegevens die over het netwerk worden gedeeld volledig onafhankelijk zijn. Dit betekent dat TRON een gedecentraliseerd systeem is waar geen enkele centrale autoriteit invloed op kan uitoefenen. Content ontwikkelaars die gebruikmaken van het systeem van TRON kunnen op verschillende manieren een beloning ontvangen voor hun inspanningen. Het kan daarbij zowel gaan om TRX-tokens als om andere tokens die door het netwerk van TRON worden ondersteund. Voor ontwikkelaars is het op de TRON blockchain mogelijk om hun eigen token te lanceren. Deze kunnen vervolgens ook worden gebruikt in de eigen, gedecentraliseerde applicaties. Voor deze gecreëerde tokens geldt dat ze stuk voor stuk worden ondersteund door de TRON-token. Een andere mogelijkheid is de lancering van gedecentraliseerde spellen op de TRON blockchain. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat het project zich in het bijzonder richt op de entertainmentsector.
De verschillende fases van het TRON project
De roadmap die werd gelanceerd voor het project van TRON zag er vanaf het begin ongelofelijk veelbelovend uit. Het was deze roadmap die er voor zorgde dat investeerders al snel gingen speculeren op een hogere TRON prijs. De eerste fase die deel uitmaakte van de roadmap van TRON was de zogenaamde ‘Exodus’ fase. Deze moest het mogelijk maken om content te verwerken en te delen binnen de blockchain. Daarna werd de Odyssey fase gelanceerd die incentives en loyalty programma’s met zich meebracht voor het creëren van content. Tijdens de Great Voyage fase werd eveneens de mogelijkheid geïntroduceerd om een eigen token of zogenaamde ICO te lanceren op het netwerk.
Een belangrijk voordeel waar gebruikers van TRON op kunnen rekenen heeft te maken met het ontbreken van transactiekosten. Er is dan ook geen sprake van vergoedingen voor wat de overdracht van Tronix betreft. Andere fases die tussen moment van schrijven en het jaar 2027 nog zullen worden doorgevoerd zijn de Star Trek en de Eternity fases. Deze eerste zal de opzet van een online gaming platform met zich meebrengen terwijl de tweede het onder meer mogelijk moet maken op een crowdfunding campagne op te kunnen zetten voor games. Mocht men er uiteindelijk daadwerkelijk in slagen om al deze fases door te voeren zou dat uiteraard zomaar een positieve invloed kunnen hebben op de TRON prijs.
Ongelofelijk snelle verwerking van transacties
Eén van de belangrijkste voordelen van het TRON-netwerk is terug te vinden in de snelheid waarmee transacties kunnen worden verwerkt. Het netwerk ondersteunt op moment van schrijven ruim 2000 transacties per seconde. Deze transactiecapaciteit vormt een belangrijk vooruitzicht voor de toekomst van het TRON-project. Vergelijk je deze transactiecapaciteit met andere munten? Dan zal het ongetwijfeld al snel duidelijk worden dat deze een stuk hoger is gelegen. Zelfs bij grote cryptocurrencies als Ethereum en Bitcoin is het zo dat het aantal transacties die per seconde kunnen worden verwerkt aanzienlijk lager zijn gelegen.
Ondersteuning van TRON door onder meer Samsung
Door de jaren heen is de TRON koers verschillende malen gestimuleerd door nieuwe bedrijven of instanties die een samenwerking met het project zijn aangegaan. Verschillende partijen maken op moment van schrijven dan ook gebruik van TRON. Het gaat hierbij om partijen zoals Refereum en Metal Pay. Deze laatste is een online betaaldienst die het mogelijk maakt om geld de wereld over te sturen. Zij zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met TRON. Deze overeenkomst heeft er voor gezorgd dat gebruikers van Metal Pay over de mogelijkheid beschikken om TRX-tokens te kopen met contant geld via hun website of door gebruik te maken van de mobiele applicatie. Dit heeft er voor gezorgd dat in één klap TRON behoorlijk wat toegankelijker werd gemaakt voor een significante doelgroep. Tot slot kan er worden vastgesteld dat ook Samsung er voor heeft gekozen om TRON toe te voegen aan haar Blockchain Keystore. Dit maakt het voor gebruikers van een Samsung systeem mogelijk om toegang te krijgen tot de gedecentraliseerde applicaties van TRON via de Samsung App Store. Mocht TRON nog verder aan de weg kunnen timmeren zou dat er uiteraard voor kunnen zorgen dat er nog een mooie stijging van de TRON koers mogelijk is.