VeChain (VET) koers

Actuele koers VeChain: 0,049264
Prijs in bitcoin: Ƀ 0.00000090

Toen VeChain in 2015 onder de vleugels van Sunny Lu het licht zag, had Lu waarschijnlijk nooit verwacht dat de koers van VeChain jaren later tot een miljarden marktkapitalisatie zou komen. Ondertussen is VeChain een van de grootste cryptocurrency projecten van dit moment. Simpelweg doordat het zich op een uniek probleem richt. 

De VeChain koers heeft veel te danken aan het verhaal achter de cryptomunt. Het verhaal gaat dat Sunny Lu, oud-CTO/CIO van Louis Vuitton in China, het concept bedacht toen hij onderzoek deed naar nieuwe technologieën om de namaak van ‘zijn’ tassen te voorkomen. 

Daar later meer over, want we hebben je veel over VeChain te vertellen. Op deze pagina geven we je meer informatie over de volgende onderwerpen:

  • Wat is VeChain?
  • Hoeveel is VeChain waard?
  • Hoe kan je de VeChain koers volgen?

Wat is VeChain?

Er zijn maar weinig projecten waarbij het meteen duidelijk is welk probleem er wordt opgelost. Een van die projecten is VeChain, dat als doel heeft de supply chain van een product inzichtelijk te maken. Of dat nu de supply chain (logistieke keten) van een designertas of bijvoorbeeld gefrituurde kip is. 

VeChain is ooit begonnen doordat Sunny Lu, destijds nog CTO/CIO van Louis Vuitton China, een oplossing zocht om de namaak van Louis Vuitton producten tegen te gaan. Er worden namelijk meer nagemaakte producten van Louis Vuitton verkocht dan dat het merk zelf verkoopt. Een doorn in het oog van het merk dat over de hele wereld bekend is. Doordat namaakproducten daarnaast steeds lastiger te onderscheiden zijn van het echte product is het lastiger dan ooit om dit probleem aan te pakken. 

Na lang onderzoek stuitte Lu op de toen nog jonge blockchaintechnologie. Hij besefte dat het middels een eigen blockchain mogelijk moest zijn de complete logistieke keten van een product inzichtelijk te maken. Dit zou ervoor zorgen dat namaakproducten eenvoudig van de echte versie onderscheiden moeten kunnen worden. Van halffabricaat tot eindproduct, volledig inzichtelijk op de blockchain. 

Gezien de huidige VeChain koers, kan het geen verrassing zijn dat we je kunnen vertellen dat Lu meer dan geslaagd is in de realisatie van dit concept. Tegenwoordig maken honderden multinationals van VeChain’s technologie gebruik. De volgers van VeChain zijn daarom vooral te spreken over de daadwerkelijke use-case die VeChain al heeft en gebruikt in het echte leven, in tegenstelling tot vele andere cryptovaluta’s die alleen nog beloften hebben. Volgens Lu zorgen de samenwerkingen er op jaarbasis al voor dat de markt voor namaakproducten met tientallen procenten afneemt. 

Hoeveel is VeChain waard?

Toen VeChain in 2018 het platform besloot onder te verdelen in twee munten, kwam de VeChain koers voor het eerst onder druk te staan. In plaats van een enkele munt, kon je voor het eerst VET (VeChain) en VTHO (VeChain Thor) kopen. En als klap op de vuurpijl, kun je met je VET munten – in de juiste wallet – passief VTHO munten verdienen. 

De onderliggende waarde van VeChain komt tot stand doordat je een bijdrage levert aan het VeChain netwerk. Bedrijven die gebruik maken van het VeChain netwerk kunnen dat alleen doen als ze hiervoor betalen. Als jij je VeChain staked, kunnen bedrijven gebruik maken van jouw ‘kracht’ als staker en ontvang jij je beloning in de eerder besproken munt VTHO. 

Om een goed idee te krijgen van het mogelijke inkomen dat je hieruit kunt halen, heeft het weinig zin om gericht naar de VeChain koers te kijken. Je kunt beter een van de vele VeChain Staking rekenmachines gebruiken om te berekenen wat de potentiële verdiensten zijn als jij je VeChain munten staked. 

In totaal zullen er maximaal zo’n 86 miljoen VeChain (VET) munten in omloop kunnen komen. Doordat momenteel al ruim driekwart van de munten in omloop is, komt de huidige VeChain koers in de buurt van de koers die bij de volledig benutte marktkapitalisatie van kracht zou zijn. 

Hoe kan je de VeChain koers volgen?

Er zijn verschillende manieren om de VeChain koers real-time te volgen. Een van de makkelijkste manieren, is gewoon hier op CryptoCoinKoers. Op deze pagina wordt de VeChain koers real time bijgewerkt zodat je op ieder moment op de hoogte bent van de meest recente koers.

Daarnaast kun je het historische prijsverloop van VeChain bekijken. Hierdoor krijg je meer inzicht in de ontwikkeling van de VeChain waarde over een periode van 1 dag tot jaren geleden. 

VeChain (VET) kopen

Onder crypto enthousiastelingen is VeChain erg populair. Het behoort al lange tijd tot de meest waardevolle munten als we kijken naar marktkapitalisatie. Ook zeker onder Nederlanders is VeChain erg populair, er zijn veel Nederlanders die het project actief volgen en erin investeren.

Ook jij kan VeChain kopen. Dat kan bijvoorbeeld bij de Nederlandse exchange Bitvavo. Via Bitvavo.nl kan je makkelijk een account aanmaken en diverse cryptomunten, waaronder VeChain, kopen (met o.a. iDeal). Uiteraard kan je daar ook andere munten kopen, zoals Bitcoin, Ethereum of Chainlink. Het is een van de goedkoopste manieren om aan crypto te komen, omdat ze een erg lage kosten in rekening brengen.